Камарата на общините в британския парламент одобри новия план за

...
Камарата на общините в британския парламент одобри новия план за
Коментари Харесай

Лейбъристите се обявиха за нов референдум по Брекзит

Камарата на общините в английския парламент утвърди новия проект за Брекзит, показан от премиера Тереза Мей и отхвърли различното предложение на водача на водача на лейбъристите Джереми Корбин, заяви Би Би Си.

Корбин съобщи, че в тази обстановка партията му ще поддържа концепцията за втори референдум, само че и ще продължи да упорства за " други налични благоприятни условия ", в това число нови избори.

Министърът на финансите в сянка Джон Макдоналд заяви, че лейбъристите ще внесат предлагането за нов референдум когато договорката на Тереза Мей за Брекзит още веднъж се върне за гласоподаване в Народното събрание.

Макдоналд посочи, че ще гласоподава за оставане в общността.

Изказването беше направено откакто депутатите приема тактиката на Тереза Мей за Брекзит - откакто тя се съгласи на съществени отстъпки.

Планът й планува до 12 март депутатите още веднъж да гласоподават съглашението с Брюксел. Ако и тогава то бъде отхвърлено, на 13 март ще решат дали желаят страната да напусне общността без договорка или не. Ако разновидността за " корав " Брекзит отпадне, на 14 март парламентаристите ще се произнесат по опцията за отсрочване на излизането от Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР