Камарата на лордовете нанесе политически шамар на британския премиер, консерватора

...
Камарата на лордовете нанесе политически шамар на британския премиер, консерватора
Коментари Харесай

Спряха дискусионния закон за вътрешния пазар във Великобритания

Камарата на лордовете нанесе политически пестник на английския министър председател, консерватора, като отдръпна от спорния закон за вътрешния пазар клаузите, предопределени да нарушат едностранно съглашението с Европейски съюз (ЕС) за границата с Ирландия, оповестява „ “, представена от БГНЕС.
Джонсън може да вкара още веднъж тези разпореждания, когато текстът се върне в Камарата на общините, хипотетично при започване на декември, макар че ще се сблъска с вероятен дипломатически спор както с Брюксел, по този начин и с определения президент на Съединени американски щати Джо Байдън.
С 433 гласа против 165, премахването на клаузите беше елементарно наложено в камара, в която консервативното държавно управление няма болшинство.
Европейски Съюз инициира правосъден развой против закона за вътрешния пазар, който в неговите очи заплашва мирния контракт от Разпети петък от 1998 година Това съглашение изисква да няма граница сред Република Ирландия и английския район Северна Ирландия.
 Компании - колоси изтеглят десетки милиарди от Лондон поради Brexit Компании - колоси изтеглят десетки милиарди от Лондон поради Brexit
Goldman Sachs ще трансферира активи сред 40 и 60 милиарда $ от Лондон във Франкфурт в подготовка за развода на Англия с Европе...
С версията си на закона за вътрешния пазар Джонсън желае да резервира опцията да наруши механизма, контрактуван с Брюксел, който планува митнически надзор след да се прави, когато стоките минават сред Северна Ирландия и остров Англия, само че не и сред двете Ирландии.
Новоизбраният президент на Съединени американски щати, който постоянно приказва за ирландските си корени, предизвести през септември, до момента в който към момента беше единствено претендент, че Споразумението от Разпети петък, с което се постави завършек на северноирландския спор, не може „ да стане жертва на Brexit ".
Официалният представител на Джонсън акцентира през днешния ден, че спорните разпореждания на закона за вътрешния пазар съставляват " мрежа за сигурност " за Обединеното кралство, което допуска, че държавното управление се надява да утвърди безспорното си болшинство в Общото заседание, с цел да ги вкара още веднъж в законодателството.
Победата на претендента от Демократическата партия на изборите в Съединени американски щати кара Джонсън да загуби един от най-близките си съдружници - републиканеца Доналд Тръмп, който през последните години горещо поддържа Brexit.
Тръмп отпразнува като " огромна победа " резултата от референдума през 2016 година, в който британците взеха решение да изоставен Европейски Съюз, а екипът му увери, че Англия ще бъде " първа на опашката ", с цел да подпише ново комерсиално съглашение с Вашингтон.
 Тиери Бретон: Шансовете за Brexit договорка са 50 на 50 Тиери Бретон: Шансовете за Brexit договорка са 50 на 50
Eврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон оцени на " 50 на 50 " възможностите Англия и Европейският съюз да съумеят да реализират с...
С Байдън обаче опцията за трансатлантически търговски контракт се обуславя от поддържането на безмитни митнически връзки сред двете Ирландии, един от главните проблеми сред Лондон и Брюксел.
Ирландският външен министър Саймън Коуни съобщи, че договарянията за Brexit могат да се извърнат с избора на демократа, който той дефинира като „ същински другар на Ирландия “.
Няколко консервативни лордове се оповестиха по време на днешния спор против проектите на личния си министър-председател, имайки поради, че законът за вътрешния пазар, признат от Общото заседание, може да наруши интернационалната правда.
Майкъл Хауърд, водач на " торите " сред 2003 и 2006 година, съжалява, че " неотдавна извоюваният суверенитет " на Англия с излизането от Европейски Съюз служи на изпълнителната власт да " наруши думата му, да наруши интернационалната правда и да отхвърли подписан контракт единствено преди година. "
Архиепископът на Кентърбъри, Джъстин Уелби, един от представителите на англиканската черква в горната камара, от своя страна помоли държавното управление да не се пробва да възвърне клаузите, отстранени от лордовете, а да изготви други, които подсигуряват " съблюдаване на закон, мир и баланс на силите ".
 Бойко Борисов: Трябва да се работи за сюжет на Brexit без договорка Бойко Борисов: Трябва да се работи за сюжет на Brexit без договорка
" Европейският съюз би трябвало да резервира своето единение при договарянията за бъдещите си връзки с Обединеното кралство. В интерес и на две...
Главният договарящ на Европейски Съюз за Brexit Мишел Барние се завръща в Лондон, с цел да продължи тази седмица с разговора за бъдещите връзки сред двете страни на Ламанша.
Въпреки обстоятелството, че и двата екипа поддържат интензивни контакти от края на октомври, с цел да се опитат да разнищят договарянията, блокадата продължава в двете най-проблемни области: бъдещият европейски достъп до английските риболовни води и схемата за държавна помощ за фирмите, които ще ползва Лондон след Brexit.
Преговарящите страни са притиснати от времето, защото на 31 декември Англия ще престане да бъде обвързвана със структурите на общността.
Ако съглашение не бъде подписано и утвърдено до тогава, търговията с Европейски Съюз ще се ръководи от общите правила на Световната комерсиална организация (СТО), с следващо налагане на квоти и цени.
Днес Барние акцентира в известие в Туитър, че всеки контракт би трябвало да включва ефикасни механизми, които да " подсигуряват спазването " на контрактуваното, както и да зачитат " автономията на Европейски Съюз и суверенитета на Англия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР