Към тревогите на битанците със зареждането на гориво по бензиностанциите

...
Към тревогите на битанците със зареждането на гориво по бензиностанциите
Коментари Харесай

Британците очакват по-високи сметки за ток и газ

Към паниките на битанците със зареждането на гориво по бензиностанциите от през днешния ден се прибавя и грижата за заплащане на по-високи сметки за ток и газ и то тъкмо преди зимата, защото от 1 октомври влязоха в действие нови по-високи цени.

Единствената добра вест за потребителите на ток и газ е, че държавното управление постанова таван за цените на енергийните снабдители, тъй че те не могат безпределно и безотговорно да повишават цените. Таванът от през днешния ден обаче става задоволително висок, с цел да тормози хората с по-ниски приходи по какъв начин ще си заплащат сметките през зимата. Някои могат да видят нарастване на сметката годишно с към 1 200 паунда, само че всичко въпреки всичко зависи от потреблението.

Таванът върху цените пък от своя страна докара до банкрута на по-малки енергийни снабдители.

В същото време не се следи изключително усъвършенстване по бензиностанциите, макар изказванията на държавното управление за нормализиране на доставките на горива. Дълги опашки и ядосани водачи бяха видяни и през днешния ден по отворените бензиностанции. Министърът, отговарящ за публичния ред, Кит Молтхаус съобщи, че опашките могат да се запазят още седмица или малко повече, заради голямато търсене на гориво и презареждането.

А в изявление по " Скай нюз " министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Куази Куартенг метафизичен съобщи, че нарушаването на снабдителната верига, засягаща и английските бензиностанции, е част от преходния интервал към новата постБрекзит стопанска система.

Много хора си зададоха въпроса за какво никой не загатна за този временен аспект на стопанската система преди Брекзит.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР