Към националния щаб за борба с коронавируса вече се присъединяват

...
Към националния щаб за борба с коронавируса вече се присъединяват
Коментари Харесай

Учените от БАН с добри новини за ограничаването на COVID-19 у нас

Към националния щаб за битка с ковид към този момент се причисляват и учените от Българската академия на науките (БАН). Това разгласи на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев. Българските учени оповестиха и положителни вести по отношение на ограничаването на коронавирусната зараза у нас.
Председателят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски изясни, че учените от Академията се причисляват към работата в правенето на ограниченията за битка с ковид, че матечатически модели в биологията. Акад. Ревалски изясни, че по този метод ще могат да се дават прогнози за развиването на обстановката с ковид.
Според проф. Николай Витанов от Института по механика, в случай че карантината не бъде пробита, след към три седмици се чака да има и хубави вести във връзка с ограничаването на разпространяването на болестта. А след към два месеца и половина до три месеца, ще можем да се поздравим, че сме се справили с тази рецесия. Но отново споделям, в случай че карантината се съблюдава, разясни още специалистът.
Сподели с твоите другари
Вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че от през днешния ден в две заводи започва производството на защитни костюми у нас. Освен това от през днешния ден ще бъдат обезпечени маски за всички общопрактикуващи лекари.
Още по тематиката четете в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР