„Към момента са задържани 7 лица, включително директора на областната

...
„Към момента са задържани 7 лица, включително директора на областната
Коментари Харесай

Иван Гешев: Арестувани са седем души при акцията в БАБХ – Бургас

„ Към момента са арестувани 7 лица, в това число шефа на регионалната дирекция (д-р Георги Митев), един шеф на отдел, инспектори и експерти от регионалната дирекция... Определено обвиняванията ще са за присъединяване проведена незаконна група и евентуално ще се съберат доказателства за вторични престъпления”. Това разгласи в изявление за Националната телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка акцията в БАБХ – Бургас от през вчерашния ден.
Защо бяха арестувани началници на БАБХ – Бургас? По неофициална информация са задържани шефът, двама началници на отдели и трима инспектори по сигнал за рекет
Той посочи, че се проверява активност на проведена незаконна група, занимавала се със събиране на „ такса спокойствие” от заведения за хранене и компании за бързо хранене.

По думите на Гешев управлението на Областна дирекция за сигурност на храните в Бургас седи зад една компания, чиято активност е главно подписване на контракти с разнообразни заведения за хранене и заведения, където има разнообразни скотски боклуци.

„ Те имат законови отговорности за подписване на контракти за изкупуване на отпадъка с хранителен генезис. Сключени са едни фиктивни контракти без да се прави активност, като чиновниците на регионалната дирекция са стимулирали по верния метод разнообразни дребни и междинни предприемачи на територията на Бургас да подписват такива фиктивни контракти без компанията да има софтуерна опция за унищожаването на тези боклуци “, изясни Гешев.

Зам.-главният прокурор посочи, че тази акция все още няма общо с провелата се преди към месец инспекция за противозаконното загробване на домашни свине, наранени от африканска чума.

Директорът на БАБХ в Бургас – доктор Георги Митев, е регионален ръководител на Съюз на демократичните сили и общински консултант.
Арестуваха шефа на БАБХ – Бургас Д-р Георги Митев е арестуван за 24 часа
Неговият сътрудник от общинския съвет – Станимир Апостолов, е сюрпризиран от този арест. По думите му доктор Митев е от хората, за които законността и спазването на разпоредбите са приоритет.

„ Той не се поддава на изнудване и шантаж. Но региона, в която работи, е доста конфликтна. Има хора с огромни апетити, привикнали да заобикалят законите. Предполагам, че от този кръг идва атаката”, разяснява Апостолов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР