Към края на петъчната търговия петролът поскъпва с над 4%

...
Към края на петъчната търговия петролът поскъпва с над 4%
Коментари Харесай

Как приключи седмицата за енерийните пазари

Към края на петъчната търговия петролът нараства с над 4% до близо 5-седмични върхове, като в това време газът в Европа поевтиня с над 10% към 11-седмични ценови дъна.

Петролните фючърси нарастват с сред 4 и 5% към най-високи ценови равнища от края на август, нараствайки в границите на отминаващата седмица с повече от 15% (най-силен седмичен скок от началото на март насам), откакто картелът " ОПЕК + " се споразумя да понижи от ноември своите добиви с 2 млн. барела дневно.

Това се обрисува като най-голямото понижение на добива от началото на коронавирусната пандемия, макар че министърът на петрола на Саудитска Арабия сподели, че действителното понижение евентуално ще бъде сред 1,0 и 1,1 млн. барела дневно, защото някои членки към този момент изпомпват нефт под заложените до момента квоти.

В допълнение към опасенията за доставките, Русия предизвести още веднъж тази седмица, че няма да продава нефт на страни, които поддържат водения от Съединени американски щати проект за налагане на таван на цените на съветския нефт.

Към 22.00 часа българско време декемврийските фючърси на нефт Брент нарастват с над 4% към 98,30 $ за барел, а ноемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI - с цели 5% към 93,00 $ за барел за пръв път от 30-ти август насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР