Kъм 22 август общите дневни приходи, генерирани от Bitcoin Ordinals

...
Kъм 22 август общите дневни приходи, генерирани от Bitcoin Ordinals
Коментари Харесай

Биткойн: Приходите на Ordinals намаляват, таксите също

Kъм 22 август общите дневни доходи, генерирани от Bitcoin Ordinals в главната мрежа, са намалели с 24% - от почти $95,000 на $72,000.

Този спад отразява тъкмо неотдавнашната низходяща траектория на цената на BTC , претърпяла незабравим срив през миналата седмица, който докара цената на монетата до $25,000.

Данните от Dune Analytics акцентират, че междинните дневни доходи от Ordinals са били $71,709 на 21 август, което е понижение по отношение на $94,910, регистрирани на 14 август. Това понижение следва фаза на консолидация, по време на която интензивността на Bitcoin Ordinals остана непрекъсната дружно с придвижването на цената в диапазон на стойностите на BTC през началната част на август.

Спадът в стойностите на Биткойн наподобява оказва директно влияние върху основаването на Ordinals. До 22 август бяха основани над 26 милиона “ “, което докара до над $50 милиона доходи за миньорите на Биткойн.

Протоколът Ordinals предлага на потребителите опцията да прикрепят разнообразни детайли, като текст и изображения, към най-малката единица на BTC (сатоши), като дейно ги включват в блоковете на транзакциите. Миньорите валидират тези блокове и получават заплащане – сериозен развой за поддържане на сигурността на мрежата в границите на консенсусния механизъм на Биткойн.

Миньорите играят основна роля в поддържането на сигурността на вписаните детайли. Наличието на цялостни блокове е от решаващо значение за гарантиране на сигурността и стимулиране на миньорите.

Въпреки че се сблъскват с рецензии за капацитета за увеличение на таксите и провокациите, свързани с размера на блоковете, Биткойн Ordinals способстват за насищането на блоковете, като по този метод усилват приходите от такси на миньорите.  

Данните от веригата акцентират, че по-голямата част от вписаните детайли са текстови, като по-леките детайли носят по-управляеми такси.

Въпреки това потребителите, които вписват по-големи детайли, се сблъскват с по-големи разноски, което води до по-бързо запълване на блоковете и повишение на таксите за транзакции за ускорено включване.

Понастоящем Биткойн среща напън за намаление и вероятностите за интензивността на Ordinals и основаването на NFT в мрежата са несигурни.  

Този модел подхожда на историческите трендове, при които намаляващата стойност на активите оказва въздействие върху дейностите във веригата, както и върху браншове като DeFi и NFT.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР