Към 11 ч. активността в изборите за 45-о Народно събрание

...
Към 11 ч. активността в изборите за 45-о Народно събрание
Коментари Харесай

Галъп: До 11 ч. избирателна активност е чувствително по-ниска от тази през 2017 г.

Към 11 ч. интензивността в изборите за 45-о Народно заседание е била 12,5%. Това сочат прогнозните данни на социологическа организация " Галъп интернешнъл болкан " от екзитпол пред изборните секции.

" Това значи, че към този момент интензивността е сензитивно по-ниска спрямо регистрираната преди 4 години на предходните парламентарни избори. Това е гласоподаване в една доста непредвидима атмосфера. Към 11.30 часа интензивността продължава да се движи по-ниско спрямо тази през 2017 година. Нека не забравяме, че интензивността тогава не беше ниска. Сега интензивността към този час се движи с няколко пункта надолу ", разяснява пред изпълнителният шеф на " Галъп " Първан Симеонов.

По думите му най-малко към този момент сработва упованието за по-ниска интензивност.

" Разбира се, прекомерно рано е още за систематизирания ", акцентира социологът.

Немалко значение, с изключение на Covid обстановката, съгласно него има и фактът, че по-голям интерес към политиката у нас има, когато се надига някаква " гигантска нова опция " .

" Въпреки някои жилави клишета, на фона на броя гласоподаватели интензивността у нас не е ниска ", посочи въпреки всичко той.

Симеонов счита, че един от най-лошите съветници в тези избори ще бъде изнервеността .

Относно броя на карантинираните и гласуването в чужбина изпълнителният шеф на " Галъп " съобщи, че това не са чак толкоз огромни проблеми, за каквито се афишират.

Избирателната интензивност към 10:00 часа е 7,58 %, оповестиха в това време от ЦИК . Според формалните данни през 2017 година тя е била с 1% по-ниска - 8,44 на 100. Най-ниската изборна интензивност към този час е регистрирана в Силистра - 3,98 на 100 и най-висока в Монтана - 11,12 на 100. В столичните изборни региони интензивността е към 7,0 - 7,75 на 100.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР