Калининският районен съд на Санкт Петербург изпрати 29-годишната местна жителка

...
Калининският районен съд на Санкт Петербург изпрати 29-годишната местна жителка
Коментари Харесай

Съд прати рускиня в лудница заради твърдението й, че Путин страда от шизофрения

Калининският областен съд на Санкт Петербург изпрати 29-годишната локална жителка Виктория Петрова в психиатрична клиника, потвърждавайки, че младата жена „ не осъзнава дейностите си и не е способна да ги управлява “.

Петрова беше арестувана през месец май 2022 година след изявления в обществените мрежи, свързани с войната в Украйна. В една от изявленията се твърди, че Владимир Путин страда от шизофрения. Местните управляващи я упрекнаха в разпространение на „ подправени вести “, съобщи Факти.

След пълномащабна инвазия в Украйна съветските управляващи започнаха всеобщо гонене на жители с антивоенна позиция. Дори споменаването на думата „ война “, а не „ специфична военна интервенция “, е наказуемо по съветските закони.

Съдебно-психиатрична експертиза заключава, че все още на издание на антивоенните изявления Петрова „ не е могла да схваща и управлява дейностите си “.

Адвокатът на Петрова, Анастасия Пилипенко, сподели какъв е главният проблем с това решение на съда. Психиатричното лекуване е евентуално безкрайно във времето. Лицето се „ лекува “ шест месеца, след което се събира експертна комисия, която прави оценка положението на пациентката. Комисията може да я освободи, в случай че сметне, че е в „ постоянна ремисия “, само че също по този начин може да удължи престоя ѝ.

Адвокатът на 29-годишната рускиня задава и логически въпрос: в случай че Виктория не е осъзнавала дейностите си при издание на антивоенни постове, тогава по какъв начин може да бъде упрекната в съзнателно публикуването на погрешна информация?

Грубо казано, в случай че сериозните качества на човек са понижени или повредени, тогава по какъв начин може да бъде претрупан да прави оценка отчетите на Министерството на защитата на Русия като достоверни или недостоверни.

Подобни парадокси са всекидневие в Руската федерация. Самият Владимир Путин постоянно учредения за подозрение в положението му. Той заявяваше, че единствено за 3 дни светът ще види марша на съветската войска в Киев, само че към този момент 670 дни съветската войска не може да доближи до украинската столица.

Путин притегли интереса на психиатрите и с изказванието си, че Русия не желае украински земи, само че в това време на гала в Кремъл анексира краткотрайно окупирани територии в Източна Украйна.

Руската агитация през последни дни надмина себе си, обвинявайки няколко европейски страни, че желаят украински територии. Прокремълски издания оповестиха, че Полша, Румъния и Унгария имат проекти да откраднат части от територията на Украйна, въпреки че само и единствено съветската войска е тази, която има такива упоритости.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР