Калин МаноловВече нямам съмнения - Правителство тип Попов е формАтът,

...
Калин МаноловВече нямам съмнения - Правителство тип Попов е формАтът,
Коментари Харесай

След Попов и Беров дойде Виденов, който сега се нарича Копейкин и е не комунист, а фашист

Калин Манолов

Вече нямам подозрения - " Правителство вид Попов " е формАтът, който ще предложи ПП-ДБ, в случай че вземе втория мандат. ГЕРБ желае да предложи същото в първия. Затова Борисов неистово се пробва да накара ПП-ДБ да каже " да " на него - с цел да не му се постанова той да каже " да " на тях.

Борбата е единствено с кой мандат - първият или вторият,

ИДЕЯТА да бъде осъществена.
Не подкрепяйки ГЕРБ за първия мандат, ПП-ДБ го тласка да предложи " държавно управление вид Беров ", което няма да мине. Целта е да стигне мандата до тях, с цел да предложат " държавно управление вид Попов ", което да мине.
Боко обаче не е вчерашен и не желае да се мине. И май

ще се избираме за шести път

Тъжно е, че след 33 години се връщаме при започване на " прехода " с двата най-представителни негови управнически формати. Това е най-сигурното доказателство, което сме получавали до момента, че " знатните " комунистически семейства към момента ръководят България, и че тя към момента е под диктата на Кремъл. Комунизмът не си отиде,

комунизмът мимикрира

С нашите дейни дейности и пасивни бездействия се докарахме дотук. Което е предходното " там ". Крадците и некадърниците харесват това. Те не могат да живеят в капитализъм. Затова мечтаят за безконечен комунизъм.
И към този момент реализират фантазията си. Ограбвайки до шушка страната, крадците-комунисти се трансфораха в пишман-капиталисти. Кремъл към този момент не назначава управление на Партията - прави или поддържа цели партии. Не праща към този момент " съветници " от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - има задоволително българи-агенти на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на всички места във властта, които по-ефикасно правят същата работа. Затова когато нарушат съветски интерес, българските държавни управления падат. Когато го обслужват, ръководят. Справка - ГЕРБ -три мандата, БСП-два мандата, ДПС-един мандат. Сами или в коалиция, която от предходната година назоваваме " хартиена ". Много по-точното й име е " мафиотска ".
Така остана в историята и държавното управление на икономическия консултант на товашания президент Желю Желев - проф. Любен Беров, което пристигна на власт след Коледа 1991. Уж като продължение на държавното управление на Съюз на демократичните сили с министър председател Филип Димитров, сякаш изпълняваше неговата стратегия, само че бе напълно доминирано от " Мултигруп " на Илия Павлов, който приватизира или утилизира (в смисъл бастиса), цялата българска промишленост воглаве с Кремиковци.

Мутрите превзеха страната

След 10 години, при Симеон, докаран от същите партии, които крепяха Беров, и същия Илия Павлов, който ги финансираше, превзеха и правосъдната система.
Нов Беров през днешния ден няма по какъв начин да мине. Но явно се постила за предшественика му Попов. Тома Биков, присъединил се " по самодейност " в диалога с ген. Атанасов през вчерашния ден, дебело го загатна: " Правителство вид " Димитър Попов " е необятна коалиция с политическо присъединяване на всички парламентарни сили и с неполитическо консенсусно лице министър председател. През 1991 година в държавното управление на Димитър Попов вземат участие политически представители на Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили и Български земеделски народен съюз, а Движение за права и свободи не взе участие, само че поддържа. Това държавно управление съумява да приложи непопулярни стопански промени, най-много с помощта на представителите на Съюз на демократичните сили. Ако господин Атанасов приказва за формула вид " Димитър Попов ", то би трябвало да знае, че това е доста покрай предлагането на Бойко Борисов от през вчерашния ден ". Което се виждаше и с просто око.
Само че държавното управление на Попов, формирано по Коледа 1990, бе хем ширококоалиционно, хем програмно.
Ширококоалиционно, тъй като в него имаше министри на Съюз на демократичните сили (Иван Костов стана министър на финансите, а Иван Пушкаров – министър на икономиката), Българска социалистическа партия и Български земеделски народен съюз. Но имаше и седмина безпартийни министри, в това число самият министър председател.
Програмно, тъй като стъпваше на Споразумението за гарантиране на мирния преход към демократично общество от 4 януари 1991. С две думи: при Попов имаше

за всекиго по нещо

Като най-неблагодарно, икономическото ръководство бе натресено на представителите на опозицията.
Защо " натресено "? Ами тъй като Попов " либерализира цените " и парче луканка в центъра на София - където само можеше да бъде открито!- струваше баснословните 110 лв. - колкото една заплата. По този мотив Попов сподели: " За Бога, братя, не купувайте! " И въпреки да стартира либерализация, не стигна до приватизация. Беров и след него Виденов свършиха тази работа. Като кучето на равнищата.
И в този момент стопанската система е горещият картоф, и в този момент двете най-големи партии си го трансферират една на друга. Страхувам се обаче, че времето на тоя джобен тенис отмина. Защото няма(т) нищо в джобовете. И тъй като след Попов и Беров пристигна Виденов. Който в този момент се назовава Копейкин и е не болшевик, а фашист.
Ще го легимират ли ГЕРБ и ПП-ДБ през 2023, както социалдемократите легитимираха Хитлер през 1930?

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР