Какво превръща нормалния мъж в задник? Какви видове проблемни мъже

...
Какво превръща нормалния мъж в задник? Какви видове проблемни мъже
Коментари Харесай

Когато става дума за интимни връзки със „задници”, безрезервното себераздаване е сигурен път към самоунищожението

Какво трансформира естествения мъж в гъз? Какви типове проблематични мъже съществуват? Д-р Бари Дънкан и доктор Джоузеф Рок задават съответни въпроси и дават съответни отговори в своята книга „ Да си го кажем напряко: мъжете са задници ” (Изд. Сиела). И двамата са експерти психолози с дълготраен опит и професионална процедура, а истините, които разкриват са поднесени достоверно и с огромна доза комизъм. Целта - не да бъдат принизени мъжете, а дамите да бъдат издигнати до полагащото им се място. Съветът на създателите - мъже към тях е ясно: „ Искайте да получите това, което заслужавате! “.

(Edvard Munch - Ashes,1895)

Какво прави от мъжа гъз?

Нека изясним кои присъщи черти имаме поради, когато използваме този термин:

1. Нечувствителност към партньорката. Не наподобява кой знае какво непостижимо условие да проявиш малко внимание към това какво харесва или не харесва партньорката ти, кое я кара да се усеща добре и кое я наранява. Тези мъже не го вършат.

2. Егоизъм. Друго разрешение към създаване на в действителност сполучлива интимна връзка е способността в рационални граници да поставяте потребностите, условията и желанията на колегата си пред своите лични. Тези мъже не имат такава дарба.

3. Неспособност да поемат отговорност за самите себе си. Когато сред двама души нещата не вървят, виновност за това имат и двамата. Тези мъже или не осъзнават личния си принос за утежняването на взаимоотношенията, или настояват, че не могат да трансформират метода си на държание. Все някак намират метод да обвинят вас за всичко.

4. Правят живота на партньорката си по-тежък, вместо да го облекчат. Една от аргументите, заради която хората заживяват дружно, е да имат с кого да споделят всичко и по този начин да облекчават бремето на живота. Тези мъже единствено усилват житейските тегоби по доста и най-различни способи.

5. Съревнование, не съдействие. Добрите взаимоотношения в една интимна връзка значат шерване и взаимна работа. Тези мъже се съревновават, като че ли това да печелиш и да бъдеш постоянно прав е доста по-важно, в сравнение с да се разбираш с партньорката си.

6. Нужда да упражняват надзор. Най-добрите интимни взаимоотношения се построяват сред равни хора, които се отнасят един към различен с взаимоуважение и си поделят отговорностите. Тези мъже изпитват потребност да държат всичко в свои ръце, те да командват парада и да дърпат конците.

Смущаващо огромен брой мъже дават отговор на тези критерии. И въпреки да е допустимо въпросът за какво са станали такива да разпалва интелектуалното ви любознание, за вас е доста по-належащо да разберете дали индивидът, с който живеете, е гъз или не.

...

Как са станали такива?

Жените оказват помощ на мъжете да се държат неприятно по най-различни способи.

Първият е, че те се отнасят към тях като към деца (макар и това тяхно схващане за степента на прочувствено развиване на техните сътрудници да е значително точно). Жените позволяват грешката да допускат, че мъжете не могат да се грижат сами за себе си и че са неспособни да провеждат и управляват личния си живот. Те прекомерно доста им оказват помощ и правят неща, които сътрудниците им освен могат, само че и би трябвало да правят сами за себе си. Това държание на помощ от страна на дамите разрешава на мъжете да подценяват и да не поемат отговорността за своята част от житейското задължение. И в последна сметка, те стартират да очакват от всяка жена постоянно услужливо да подлага рамо и да поема целия товар.

Второ, дамите оказват помощ на мъжете да се държат неприятно, като ги слагат в центъра на своята вселена - и постоянно принизяват личната си значителност. Доброволно се отхвърлят от личната си мощ и подготвеност. Отказват се от заниманието си, от приятелите и роднините си. И нещо даже по-важно, отхвърлят се от своите фантазии и желания. Но щом бъдат превърнати в извор на всичко най-важно и значимо в света на интимната връзка, повече от несъмнено е, че мъжете ще стартират и да се държат надлежно високомерно и егоистично. По този метод те биват приучени да подценяват паниките на дамите и да ги отхвърлят с лека ръка, като нищожно циврене - та нали всичко стойностно и свястно произтича единствено и само от тях.

Трето, дамите оказват помощ на мъжете да се държат неприятно, като си разрешават да бъдат привлечени от техния капацитет, т.е. от това, което мъжете биха могли да станат, а не от това, което са. Жените постоянно са изпълнени с сантименталната религия, че „ суровите мъжкари “, в които са се влюбили, ще се трансформират с помощта на тяхната обич и грижи. Следователно дамите в действителност одобряват и даже опрощават неприемливото държание на своите сътрудници в името на опцията да ги трансформират. Изключително доста дами се вкопчват в тази вяра, макар че не се вижда даже намек за настъпваща чудодейна смяна. И защото нетърпимото им държание е признато и опростено, мъжете се възмущават, когато дамите най-накрая стартират да се оплакват - „ Много добре знаеше какъв съм, когато се запознахме! “.

И най-накрая, дамите спомагат за неприятното държание на мъжете като се държат към тях като към „ предмети на триумфа “. Те биват привличани и ценят съумелите мъже - онези, които могат да им обезпечат всички придобивки, съпътстващи триумфа. Никоя жена не желае да има за сателит в живота някой „ загубеняк “. И по тази причина дамите рядко избират за съкровен сътрудник мъж, който може и да не е толкоз процъфтяващ, само че по тази причина пък да е по-мил и по-деликатен като човек. Така те несъзнателно укрепват тези мъжки черти, които са нужни за постигането на триумфа. Няма нищо неприятно в това дамите да харесват съумелите мъже, само че, за жал, огромна част от чертите, съпътстващи преуспяването, не са най-подходящите качества, нужни за постигането на щастливи интимни взаимоотношения.

Избрано от: „ Да си го кажем напряко: мъжете са задници (А могат ли дамите да ги променят) ”, Джоузеф Рок, Бари Дънкан, изд. Сиела
Картина:  Edvard Munch - Ashes,1895, commons.wikimedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР