Какво е Изкуствен Интелект и Автоматизация? Това е въпрос, който е

...
Какво е Изкуствен Интелект и Автоматизация?
Това е въпрос, който е
Коментари Харесай

Изкуствен Интелект - Бъдещето на Автоматизацията?

Какво е Изкуствен Интелект и Автоматизация?

Това е въпрос, който е на дневен пред през последните няколко години. Изкуственият разсъдък има все по-осезаемо наличие в нашия живот. Това, изцяло разумно, води и до по-бързото развиване на автоматизираните процеси. Двете не са неразривно свързани, само че взаимоотношението им основава потребен краен артикул. AI, най-просто казано, е компютърна просвета, която може да прави дейности, както и да мисли, по сходен метод на самия човек.

Автоматизацията, от своя страна, е консолидиране на технологиите в процеси, в които до момента се е изисквала човешка интервенция. Пример може да е индустриалната активност, както и чат ботовете. Можем да дадем образец за сходна интеграция със уеб страницата на,, където ще бъдете общително обс
лужен от “всезнаещ ” бот, вместо от действителен човек зад екрана.

Какви са Малките и Големи победи на AI през последните години?

Говорейки за изкуствен интелект, няма по какъв начин да пропуснем един от най-големите му триумфи - автоматизацията. С помощта на AI редица браншове могат да разполагат с машини, които да са по-добри от предходните, да търсят и намират сами отговори на проблеми. Пример за това е безпилотното ръководство на аероплан. Идеята е роботизацията и технологиите да се развиват, с цел да не е належащо човешко присъединяване в избрани процеси.

Вече споменахме, че има и огромно приложение при обслужването на клиенти. Това се дължи на все по-добрите качества на AI да разсъждава, осмисля, разчита тирада и да дава отговор с цялостни и верни фрази. Използва се в редица браншове, като чат ботовете в уеб страниците, примерно. Също по този начин, е използван в редица ограничения за сигурност, които изискват гласово различаване, примерно.

Освен в чисто техническата част, изкуственият разсъдък дава отговори и за потребителското държание. Той може да проучва особеностите на човешките реакция, както и да предвижда изхода от дадена цялост от дейности. Това служи в позитивна тенденция на маркетинг и бизнес анализаторите.

Говорейки за разбори, би трябвало да наблегнем на това, че AI изследва освен потребителите, нои пазара. Може да даде достоверни прогнози за развиването в даден бранш. Всичко това се случва на подадени минали и сегашни данни, които обработва и проучва.

Отделно от всичко изброено, изкуственият разсъдък съумява и да генерира разнообразно и цялостно наличие за голям брой браншове. Без значение дали те са в областта на копирайтинга, графичния дизайн, фотографията или бизнеса.

Етични Съображения и Изкуствен Интелект

Тепърва следва да разберем по какъв начин ще се развие AI, само че, даже и все още, към този момент на дневен ред са редица етични въпроси. Голяма част от тях са свързани със сигурността, отбраната и целесъобразността на работата с изкуствен интелект.

Пример за браншове, в които се пораждат сходни терзания е военният. Автоматизацията на оръжията не е от през вчерашния ден, от години претърпява голям брой метаморфози. Въпросът, който експертите си задават, е по кое време би трябвало да се спре и по какъв начин машините да бъдат програмирани по най-оптималния метод. Нека напомним, че AI проучва самичък обстановките, само че, с цел да може да го прави, той би трябвало да има информация и да е програмиран съгласно задачите.

Тоест, една човешка неточност в машинната разработка може да докара до огромни военни земетресения. Същите резонни терзания съществуват и за това дали AI ще дискриминира избрани групи от хора. Дали ще приоритизира животозастрашаващи решение на база рационална или етична мисъл. Въпроси, които са екзистенциални и засягат, колкото хората, толкоз и машините, в наши дни.

В най-общи линии, допустима е обстановка, в която индивидът злоупотребява с опциите на изкуствения разсъдък. Това, от своя страна, може да нанесе материални и обществени последствия. За това селектирането на качествени и правилни компютърни разработчици е от главно значение.

Въздействие върху обществото

Напредването на технологиите става извънредно бързо, което поражда доста въпроси и терзания в обществото. Дали те са рационални е доста нереална тематика. Най-верният отговор е, че отговорът се крие в самостоятелните предубеждения на хората.

Изкуственият разсъдък има капацитет да улесни доста действия, да ускори софтуерния прогрес, което, на собствен ред, да докара до максимизиране на облагите. В същото време, той ще анулира потребността от човешка интервенция в някои браншове на производството, примерно. Ето и някои други браншове, в които AI ще има мощно наличие:
Маркетинг;
Бизнес анализи;
Метеорология;
Графичен дизайн;
Фотография;
Копирайтинг/Създаване на съдържание;
Машиностроене и други.

Технологичното развиване е неизбежно и никога неприятно. То се случва от десетки години, разликата е, че в този момент машините ще са по-умни и способни. Човешкият фактор постоянно ще е нужен, дано не забравяме, че AI би трябвало да се ръководи и насочва, с цел да работи пълноценно.

Какво ни чака в Бъдещето?

Сами за себе си би трябвало да решим дали ще работим дружно с AI или ще се борим против него. Този разсъдък може да даде доста, в случай че се научим по какъв начин вярно
да го използваме. Това, доста, би олекотило нашето всекидневие и работни задължения, което да докара до един по-спокоен живот.

В умозаключение, можем да кажем, че не би трябвало да се опасяваме от изкуствения разсъдък, а от хората, които биха позволили неточности в неговото създаване. За твое е от основно значение да се акцентира върху сигурността, отбраната и пунктуалността при създаване на “бъдещето ”!
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР