Какво да сториш, ако изведнъж се окаже, че си пораснал

...
Какво да сториш, ако изведнъж се окаже, че си пораснал
Коментари Харесай

Предай нататък една хубава книга за Коледа СНИМКИ

Какво да сториш, в случай че внезапно се окаже, че си пораснал с няколко сантиметра повече от героите в обичаните си приказки?

„ Предай нататък “, е отговорът на петокласничката от СУ „ Пейо Яворов “ Никол Станчева. Момичето подари томчето си с най-красивите истории на Братя Грим, с цел да може и още деца да пътешестват из тях, до момента в който тя към този момент „ крачи “ из тийнейджърската литература.

Никол от Вокално студио „ Синтез “ е измежду десетките деца, които се включиха в коледната самодейност на Центъра за поддръжка на личностното развитие-ОДК-Пловдив „ Подари обичана книга, създай коледно прекарване “. В нея от 6 декември те подаряват книги, част от които ще оформят кътове за четене в центъра, а други ще поемат към учебни библиотеки.



„ Мило дете, нека да се потопиш в магията, в която се потопих и аз. Желая ти благополучие и шанс “, написа 11-годишната Дария на първата страница на сборника „ Нови вълшебни приказки “.



Вячеслав Рупски от Арменското учебно заведение, който е в школата по компютърно програмиране, пък смъкна от рафта вкъщи „ Моят първи атлас “. И вместо благопожелание към новия му собственик, написа: „ Книгата е прозорец към света “. Наистина има вяра в това, по тази причина библиотеката му вкъщи е цялостна с енциклопедии за математиката, географията и космоса.



Християн Симонов също се увлича по компютрите и посещава школата по програмиране. Напоследък доста му харесала книгата „ Къде порастват парите “ от Деница Прошкова. И майка му купила още една – с цел да зарадва с нея и други деца. През лятото Християн от НУ „ Петко Р. Славейков “ прочел и „ Пипи Дългото чорапче “. „ Искаме да възпитаме у него ученолюбивост. Да е предвидлив, само че и да гледа метафизичен на нещата в този веществен свят “, споделя татко му Красимир. А един от методите е положителният образец.



Седмокласничката от СУ „ Любен Каравелов “ Ивелина Томова се изявява в Вокално студио „ Синтез “ и в Хор „ Детска китка “ към ЦПЛР-ОДК-Пловдив. Освен да се пее, най-хубавото занятие е да се чете, счита тя. Обича книгите на Роалд Дал, а други, които към този момент е „ израснала “, подари в коледната акция – „ Щурчовото конче “ от Асен Разцветников и „ Лакомото мече “ от Емилиян Станев.



Всеки дребен донор получи за жеста си признателен адрес от екипа на ЦПЛР-ОДК- Пловдив. „ Подарената от теб книга ще разкрие нови светове и ще даде криле за сбъдване на фантазии на друго дете, а посланието ти ще построи моста на другарството сред вас. Заедно способстваме за повече добрина, топлота и уют на коледните и новогодишни празници “, написа в него. Децата получиха и новогодишна картичка с коледни снимки на участници в школата по снимка към центъра.



Други 77 пък подариха своя авторска приказка, като участваха в националния конкурс „ Приказки от мен за теб “. Десетте отличени истории са в уеб страницата на ЦПЛР-ОДК-Пловдив, разгласява ги и в. „ Марица “ - с илюстрации на децата от школата по изобразително изкуство към Центъра за поддръжка на личностното развиване.

Снимки: Наташа Манева
Свързани вести Деца подаряват книга - за вълшебно прекарване на Коледа 10 спечелили в състезанието "Приказки от мен за теб " "Приказки от мен за теб ": Две страхотни истории за дребни и огромни Приказка победител: Една шестокласничка сред Елин Пелин и Хари Потър Ако сърцето е семенце, какво ли би поникнало…
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР