Какво би било, ако любимият ви герой е бил игран

...
Какво би било, ако любимият ви герой е бил игран
Коментари Харесай

Какво, ако познатите ви герои бяха играни от други актьори?

Какво би било, в случай че обичаният ви воин е бил игран от изцяло друг артист от този, който сте гледали? Щяхте ли да приемате кино лентата по същия метод? Повечето кино продукции минават през дълги кастинги преди да намерят верният артист. Понякога обаче артистът е заменен в последния миг. Дали поради разлики на отзиви, слаба актьорска игра или други условия, някои артисти се отхвърлят. Ето 10 от най-изненадващите „ в случай че бяха играли “ артисти, за които може и да не подозирате, че са били забъркани в тези функции.


Ланс Хенриксен
като Терминатор
„ ТЕРМИНАТОР “
Когато Джеймс Камерън написа сцанария той желал изцяло обикновено изглеждащ човек, който не изпъква в тълпата. Хенриксен, дълготраен другар на режисьора бил първият избор. Когато Шварценегер се явил на прослушване за ролята на Кайл Рийс, екипът го харесал и решили, че ще е най-добре да дадат на него основната роля. Хенриксен въпреки всичко взе участие в продукцията, като детектив Вукович, дребна епизодична роля. О Джей Симпсън също бил премислян като вид за Терминатор, само че Камеран почувствал, че той е „ прекомерно благ “ да играе машина за ликвидиране.

Дъгри Скот като Върколакът
„ Х-МЕН “
Малко познатият шотландски артист, Дъгри Скот е бил първият избор за Върколакът. За страдание на Скот обаче, фотосите на „ Мисия Невъзможна 2 “, в която той играе Шон Амброуз, се забавят с няколко седмици и му попречват да изиграе ролята на живота си. Режисьорът Брайън Сингър би трябвало да откри заместител в последния миг и избира тогава никому не познатият Хю Джакман, който към този момент направи 4 кино лентата от поредицата „ Х-Мен “. Джакман се радва на доста сполучлива кариера, до момента в който Скот играе някакъв пич в „ Отчаяни Съпруги “

Силвестър Сталоун като Аксел Фоули
„ ЧЕНГЕТО ОТ БЕВЪРЛИ ХИЛС “
Джери Брукхаймер в началото желал Мики Рурк да вземе основната роля, когато той отказал предложил на Сталоун. Той решил да попромени сюжета, махнал някои елемени свързани с хумора и възнамерявал да направи кино лентата екшън блокбъсътър. Заради ограничавания в бюджета, артистът и продуцентите поели по разнообразни пътища. Сталоун взел хрумвания от преправения сюжети и направил кино лентата „ Кобра “. След като Еди Мърфи бил определен за ролята на Фоули, сюжетът бил върнат към първичния си вид и стореното от Сталоун било поправено. В „ Ченгето от Бевърли Хилс 2 “ е включена къса сцена, в която Аксел Фоули вижда постер на „ Кобра “, до момента в който приказва по телефона.

Леонардо ди Каприо като Патрик Батерман
„ АМЕРИКАНСКИ ПСИХАР “
Още първоначално режисьорката Мери Харън е желала Крисчън Бейл за ролята, само че от продуцентската компания и е било наложено да „ употребява “ Ди Каприо, тя протестирайки се отказала. Оливър Стоун бил назначен за режисьор с концепцията Ди Каприо да е Патерман. Преди да стартират фотосите, няколко жени-активисти, в това число Глория Стейнмен, върла феминиска, се изказали срещу Леонардо да играе в ролята. Причината била необятната тийн фен-база на Ди Каприо след триумфа с „ Титаник “ и по какъв начин кино лентата би повлиял на тях. Актьорът се отказал от ролята, а Стоун от режисирането, малко по-късно Мери Харън и Бейл били върнати към плана. В следствие Глория Стейнмен се омъжва за бащата на Кристиан Бейл.

Жан-Клод ван Дам като Хищникът
„ ХИЩНИКЪТ “
Продуцентите желали ван Дам да играе ролята, надявайките се неговите военни качества да създадат Хищникът да наподобява бърз, чевръст и сръчен, макар костюма, който в началото изглеждал по доста по-различен метод от видяното във кино лентата. Ван Дам сметнал костюма за неуместен и неблаговиден, поради което употребявали каскадьор, а Жан-Клод записвал единствено гласа. Актьорът напуснал два дни след започването на фотосите с извинението, че не му харесвало да бъде просто „ специфичен резултат “. Екипът основал нов, много по-удобен костюм и високият 210 см Кевин Питър Хал станал един от най-внушителните „ злодеи “ в киното.

Стюарт Таунсенд като Арагорн
„ ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ
„ Ирландският артист Стюарт Таунсенд прекарал два месеца репетирайки и тренирайки ролята на Арагорн, единствено с цел да бъде уволнен един ден преди да стартират фотосите на кино лентата. В последната минута, Питър Джаксън решил, че му би трябвало по-възрастен артист от Таунсенд, който бил единствено на 29 по това време. Също имало и клюки, че двамата не се разбирали доста добре. Виго Мортенсен, 14 години по-възрастен от Таунсенд, приел ролята откакто синът му, огромен почитател на поредицата, го убедил, че ще е прелестен като Арагорн. Така и се случило.


Крис Фарли
като Шрек
„ ШРЕК “
Първоначално Крис Фарли бил нает да озвучава огрето Шрек, като даже записал по-голямата част от разговорите. За страдание обаче, Фарли получава сърдечен удар поради свръхдоза, преди да довърши започнатото. Сценарият, по който Фарли четял бил по-различен от финалната версия с Майк Майерс. Първоначално, Шрек, бил разказан като малко огре искащо да стане рицар. След гибелта на Фарли, Дриймуъркс решили да стартират на чисто.

Харви Кайтел като Уилард
„ АПОКАЛИПСИС СЕГА “
Епичният филм на Франсис Форд Копола е претърпял много премеждия първоначално. Декорите били унищожени от тайфуни, Марлон Брандо бил с сложен темперамент и  наднормено тегло и по този начин Харви Кайтел е определен за основната роля. Стив МакКуин, Робърт Редфорд, Джак Никълсън и Ал Пачино са отказали. Няколко дни след началото на фотосите, Копола разглеждайки фрагментите взема решение, че Кайтел не е подобаващ за ролята. Копола се сеща за Мартин Шийн, който го е впечатлил на прослушването за Майкъл Корлеоне в „ Кръстникът “. Няколко месеца след повторното начало на фотосите Шийн получава сърдечен удар, което в допълнение забавя кино лентата. Проектът, плануван да бъде 5 месеца е лишил на екипа повече от година.

Том Селек като Индиана Джоунс
„ ИНДИАНА ДЖОУНС “
Малко известният артист Том Селек се явява на прослушванията на „ Индиана Джоунс “ и „ Магнум “ съвсем по същото време, като получава ролята и в двете продукции. За страдание на Селек, той подписва първо договорът за „ Магнум “ и CBS не му разрешава да го разтрогне. Селек няма различен метод с изключение на да откаже най-голямата ролява в кариерата си. Спилбърг убеждава Лукас да предложения Харисън Форд. „ Капитан Соло “ приема ролята и става най-скъпоплатеният артист в Холивуд по това време, до момента в който Селек снима сериал. За похлупак на всичко, снимането на „ Магнум “ се забавя много, което би разрешило на Селек да взе участие и в двете продукции стига да не е бил подписал първо неверния контракт.

Ерик Столтз като Марти МакФлай
„ ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО “
Първият избор на Робърт Земекис за Марти МакФлай е бил Майкъл Джей Фокс, който обаче бил прекомерно ангажиран със снимането на „ Семейни връзки “. Земекис избрал Ерик Столз и почнал да снима кино лентата. Според някои клюки, целият филм към този момент е бил сниман, когато е била направена смяната в актьорският състав. Персонажът игран от Столз бил прекомерно отегчителен и трагичен, надалеч от концепцията на продуцентите. Земекис решил, че филмът няма да бъде подобен какъвто трябвало да бъде и макар, че това коствало още 3 милиона $, той решил да зачеркне Столз и да стартира от нулата. За негова наслада, Майкъл Джей Фокс се освободил за ролята, по този начин бил роден Марти МакФлай който ние познаваме.

Източник: listverse.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР