Каква продължителност на половия акт може да се счита за

...
Каква продължителност на половия акт може да се счита за
Коментари Харесай

Д-р Елкин: Има проблем, ако сексът ви трае прекалено кратко

Каква дълготрайност на половия акт може да се смята за ниска или да алармира за здравословен проблем? Как да се оправим с него? На тези и други въпроси дава отговор урологът андролог доктор Григорий Елкин.

- Д-р Елкин, да разясняваме една доста деликатна тематика – норма за дълготрайност на половия акт. Може ли да се твърди, че продължителният сексуален акт е индикатор за задоволство на сътрудниците? Или по-скоро това е въпрос на стандарти?
- Преждевременната еякулация (бързото семеизпразване) еднопосочно се преглежда като патология в доста култури. Но и в днешно време съществуват етноси, където този въпрос даже не се разисква. На североизток от Австралия, в Меланезия да вземем за пример, сексуален акт по-дълъг от 30 секунди се смята за прекомерно нескончаем и се възприема като отклоняване от нормата. Бързият секс е норма, в случай че става дума единствено за осъществяване на задължението за възпроизводство. Преди доста епохи „ това” трябвало да се прави бързо, с цел да не станеш жертва на враговете вследствие краткотрайната загуба на централизация на вниманието и способността на човек да се самоотбранява. А през двадесет и първото столетие сексът най-често е метод за приемане на наслаждение и е разумно да се трансформират и условията към него. Сексът е функционалност на двойка, на двама души и качеството му зависи от успеваемостта на взаимоотношение на половите сътрудници.

- Колко постоянно би трябвало да вършим секс, с цел да сме щастливи?
И откакто сексът е функционалност на двама души, обикновено е преждевременната еякулация да се преглежда като дисфункция от взаимоотношението сред сътрудниците, защото това въздейства и на двамата. На дамата, която не получава оргазъм и по тази причина заобикаля следващо доближаване, и на мъжа, у който към този момент се е образувал явен стандарт, че бързото семеизпразване е симптом на мъжка уязвимост. Жената би трябвало да взема интензивно присъединяване в решаването на сходни проблеми, да бъде значимо звено в процеса на половата реабилитация.

- А съществува ли разбиране за норма за продължителността на половия акт от гледна тока на андрологията?
- Понятието норма тук е прекомерно условно, само че дълготрайност по-малка от 1,5 - 2 минути, която не носи задоволство и на двамата сътрудници, е явен проблем.

- Може ли това да се реши, без лекарска помощ? Какви способи за лекуване съществуват?
- Има проблеми, за чието превъзмогване оказва помощ обичаният човек със своето държание и схващане. А има и такива, които не могат да се решат, без помощта на експерт. Мъжете би трябвало да се обръщат за консултация към андролог или уролог, а дамите към гинеколог или сексолог. Не считам, че е удачно в този къс диалог да обсъждаме схемите на лекуване. Няма универсални такива. В някои случаи висока успеваемост дават поведенчески тактики, в други – медикаментозната терапия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР