Както знаят феновете, Doom II е един от големите хитове

...
Както знаят феновете, Doom II е един от големите хитове
Коментари Харесай

След 24 години, последната тайна на DOOM II е разкрита

Както знаят почитателите, Doom II е един от огромните шлагери на своето време, даже откакто никой не е превъртял играта до дъно. Поне досега…

Цели 24 години след издаването на играта един геймър най-сетне съумя да разкрие нейната най-голяма и последна загадка. Това е загадка №4 на карта 15 (индустриалната зона). Трябва да отбележим, че местоположението е открита чрез нелегитимни дейности (чийтове). Достигането ѝ без спомагателна помощ обаче бе дефинирано като невероятно персонално от един от основателите на Doom Джон Ромеро. Но потребителят Zero Master я доближи сполучливо и даже изясни, че магията в действителност се дължи на бъг:

„Абсолютно невероятно е да разкриете загадка №4, защото тайният бранш е прилежащ на издигнат пад за телепорт и е необятен единствено 16 единици. Обстановката постоянно попречва играча… защото преди секване на границата на бранша той незабавно е телепортиран на друго място… Трикът има връзка с преносимата врата и елементала на болката, който генерира изгубена душа над вас. Това кара играта да ви придвижи на най-долното равнище с вратата… което задейства тайната„.



Гениалният геймър даже разгласява видео в YouTube, демонстриращо разкриването на тайната (на третата минута). Възхитен, самият Джон Ромеро поздрави Zero Master за достижението му в Twitter. Тъй като бъгът към този момент е отстранен в новите версии на Doom II, надали ще можете да приложите този трик на тях. Само на MS-DOS изданието на играта е допустимо да стигнете до цялостни 100 % комплектност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР