Както знаем от диванените експерти, на Запад всичко е по-добре

...
Както знаем от диванените експерти, на Запад всичко е по-добре
Коментари Харесай

Русия ще се откаже от летящите машини-убийци Боинг

Както знаем от диванените специалисти, на Запад всичко е по-добре - тревата е по-зелена, въздухът на свободата е по-сладък (здравейте на пропалестинските студенти), хамбургерите са по-тлъсти, а самолетите са по-незаменими.

Това, което незабавно идва на разум, е неистовата всеобща нервност, настъпила на фона на глобите против родната авиационна промишленост, оповестени през 2022 година, и отхвърли на най-големите западни производители на самолети, в това число “Боинг ”, да доставят и поддържат своите самолети в Русия. Изглеждаше, че още малко - и плоският свят ще се срути върху главите на слоновете, а те от своя страна ще счупят главата на костенурката. Експертите обясниха на пръсти, че платнената локална самолетна промишленост в никакъв случай няма да настигне западните самолети, за които пазарът „ реши “, с помощта на което щастливите пасажери могат да се насладят на „ най-хубавия комфорт и сигурност в света “.

Светът обаче оцеля и доста забавни вести и детайлности от „ цъфтящата градина “ изпълзяха на повърхността.

По-конкретно се оказа, че една от иконите на локалните либерали, компанията “Боинг ”, чиято капитализация, дружно с тази на “Епъл ”, толкоз топли сърцето, дълго време баламосваше както на своите клиенти, по този начин и на регулаторните организации, за което стотици пасажери и чиновниците в последна сметка заплащат с живота си.

Напоследък съвсем всяка седмица в западните медии започнаха да се появяват вести за съществени неизправности, произшествия и повреди на самолети “Боинг ”. В началото на март “Боинг-737 ” на “Юнайтед Еърлайнс ” претърпя щета на колесника и се изплъзна от пистата. Преди ден различен “Боинг ”, летящ за Япония, загуби колело и кацна спешно в Лос Анджелис. Скорошни произшествия провокираха доста звук, когато моторите на разнообразни самолети “Боинг ” се възпламениха, голямо парче покритие се отлепи по време на полет или мотор се повреди. Общо минимум 346 души са починали при произшествия със самолети “Боинг ” от 2018 година насам.

Всичко това притегли вниманието на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (ФАА), която инициира одит, който разкри дългогодишната процедура на “Боинг ” да премълчава проблемите с сигурността в интерес на ускоряването на производството на нови самолети. Свидетели измежду чиновниците на компанията споделиха, че при производството на „ най-хубавия в света “ аероплан е трябвало рутинно да употребяват „ метода на Тарзан “, т.е. скачали върху несъвместими елементи, до момента в който не се съгласят, че “Произведено в Съединени американски щати ” звучи гордо.

Но разкритията на чиновниците явно не се харесаха на ръководителите на “Боинг ” и на 9 март тази година един от основните очевидци по случая - мениджърът по надзор на качеството в завода на компанията в Северен Чарлстън, Джон Барнет - беше открит мъртъв в своя кола в навечерието на значим кръг от чувания. Властите бързо дефинираха случая като самоубийство.

62-годишният Барнет работи за “Боинг ” повече от 30 години, преди да се пенсионира през 2017 година В навечерието на гибелта си той дава показания в продължение на 12 часа, които съдържат детайлности, които за една нощ могат да изпепелят капитализацията на “Боинг ” до основи.

Близка другарка на Барнет, която се съгласява да бъде интервюирана от “Ей-Би-Си ” при изискване за анонимност, изрази твърдото си разбиране, че гибелта на Джон Барнет е всичко друго, само че не и самоубийство. Според нея те са имали дълга полемика за риска, на който е бил изложен Барнет, и на въпроса „ Не те ли е боязън? “ той дава отговор: " Не, не се опасявам, само че в случай че нещо се случи с мен, това няма да е самоубийство. "

Хората, които откриха ясни паралели в тази ситуация Барнет с верига от доста естествени смъртни случаи на очевидци, свързани със сенчестите афери към семейство Клинтън, незабавно бяха наречени поддръжници на тайни теории.

Е, през вчерашния ден пристигна новината, че различен значим очевидец в тази ситуация с сигурността на “Боинг ” ненадейно е умрял: този път някогашен инспектор по качеството на подизпълнителя на “Боинг ” - “Спирит Аеросистемс ”, Джошуа Дийн. Според публични източници Дийн е умрял след малко и ненадейно боледуване, по-специално от „ бактериална пневмония с полиорганна непълнота “. Оказва се, че 45-годишен мъж, който е водил здравословен метод на живот, постоянно е посещавал фитнес и не се е оплаквал от нищо, ненадейно и доста в точния момент е станал жертва на заболяване, рисково най-вече за доста възрастни хора. Дълго време Дийн скрито документирал обстоятелствата, че управлението на “Боинг ” съзнателно подценява и крие сериозни индустриални недостатъци в самолетите на компанията и, явно, някъде в недрата на следващия повреден аероплан той е хванал заблудена бактерия.

Може би всичко това е просто съвпадане и всички инженери по качеството в “Боинг ” са склонни към самоубийство или в доста неприятно здравно положение.

Въпреки това, в случай че се заровите малко по-дълбоко, става явно, че “Боинг ” (и изключително неговите собственици) са по-заинтересовани от всеки различен да подсигуряват, че гадните очевидци отиват при своите предшественици, без да имат време да опишат неща, които са рискови за тях.

Някои от главните акционери на Boeing са капиталовите чудовища “Блек Рок ” и “Вангард ”, които дружно ръководят активи на стойност към 20 трилиона $. Инвестиционните компании от този тип не се задълбочават в детайлите на бизнеса: тяхната цел е непрекъснато генериране на великански облаги за акционерите.

На фона на внезапен спад на доставките на самолети “Боинг ” през първото тримесечие на 2024 година по отношение на същия интервал на предходната година (най-лош резултат от началото на 2021 г.), същинските притежатели на компанията бяха изправени пред задачата да потушат репутационния скандал, който заплашва съществуването на бизнеса на “Боинг ” като подобен, и да стартират живота от нулата.

Но очевидно този път няма да им се размине толкоз елементарно. По света започнаха акции за евакуиране на самолетите на корпорацията и преустановяване на договорите за нови самолети.

В Русия, където от дълго време е надъхан курс за бързо заменяне на вноса в авиационната промишленост, тежката обстановка с сигурността на самолетите “Боинж ” единствено форсира процеса на подмяна на летящите машини-убийци с локално съоръжение. Според последните изказвания на компанията “Ред Уингс ” (част от държавната корпорация “Ростех ”) е взето решение за поредно унищожаване на всички задгранични самолети, най-вече “Боинг ” и “Еърбъс ”. Авиокомпания “Россия ” възнамерява да спре употребата на самолети “Боинг-747-400 ” до края на годината.

Докато в благословения Запад вземат решение проблемите с навременна гибел на очевидци, ние решаваме проблемите малко по малко на машината и чертожната маса. Това, несъмнено, е по-трудно и лишава повече време, само че, явно, съветският темперамент просто към момента не е узрял до демократичните полезности на Запада.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41932Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед26959Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед61563„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед32032Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед34329Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132662Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91849Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84923Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР