Както всяка година руският посланик в Германия поднесе венец пред

...
Както всяка година руският посланик в Германия поднесе венец пред
Коментари Харесай

Руският посланик в Германия вярва, че страната му ще спечели в Украйна

Както всяка година съветският дипломат в Германия сервира венец пред руския боен мемориал в парка Трептов в Берлин на Деня на успеха, 9 май.

По информация, публикувана от организация DPA, на формалната гала участваха повече от 100 души с към двадесет съветски флагове. Заради съветската война против Украйна тази година, на обичайните възпоменателни събития се обръща особено внимание.

На второ възпоменателно събитие по-късно – пред руския мемориал при Бранденбургската врата, съветският дипломат бе запитан от кореспондент на Spiegel дали през днешния ден се почитат и съветските бойци, починали в Украйна.
Посланик Сергей Нечаев отговори, че днешните събития са отдадени на „ успеха над нацизма „ във „ Великата отечествена война “ и добави, че за починалите съветски бойци в Украйна има други мотиви. „ Но ние мислим за нашите бойци “, означи Нечаев, представен от spiegel.online.

На въпрос дали има вяра, че Русия ще завоюва „ войната “ в Украйна, той сподели: „ Разбира се “. Нечаев обаче посочи, че приказва за специфичната интервенция на съветските въоръжени сили за освобождение на Донбас “. От началото на нашествието в Украйна съветските водачи прецизно заобикалят да назовават нашествието „ война “.

На доста места в немската столица имаше разнообразни мероприятия на 9 май, Деня на успеха, които минаха в подтекста на войната в Украйна.
Около 1300 участници в „ Мемориално шествие на Червената войска в памет на починалите руски бойци през Втората международна война “ се събраха на мемориала при Бранденбургската врата и уважиха жертвите с едноминутно безмълвие.

Настроението остана умерено, означиха немските медии. В същото време на доста места стачкуваха против нападението на Русия. Общо 1700 служители на реда охраняваха митингите.

Украинският дипломат Андрий Мелник и ветерани от украинската войска посетиха мемориала до Бранденбургската врата още в неделя.
На мястото бяха сложени голям брой венци, в това число от администрацията на президента. Няколко десетки скандираха „ Мелник вън “. Други стачкуващи дадоха отговор с проукраински викания.
Полицията по-рано забрани съветски и украински флагове, шествия и военни песни на още 15 възпоменателни места. Обяснението е, че по този начин се „ предотвратява всяка борба “. Дипломати и ветерани от Втората международна война бяха изключени от възбраната.
Украйна разкритикува мярката. Според външния министър Дмитро Кулеба Берлин е „ направил неточност “, не било вярно украинските флагове да се третират по един и същи метод с съветските знаци.

Във вечерните часове на 9 май Бранденбургската врата ще бъде осветена с цветовете на украинското знаме по решение на федералното държавно управление и на Берлин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР