Както вече стана ясно тазгодишната морска ваканция ще струва с

...
Както вече стана ясно тазгодишната морска ваканция ще струва с
Коментари Харесай

Най-скъпо е морето в Гърция, най-евтино – в България

Както към този момент стана ясно тазгодишната морска почивка ще коства с 30% по-скъпо, а феновете на първокласните хотели ще би трябвало да се бръкнат с по още 40-50%, разкриват туроператорите.

 

Казано с други думи морската отмора ще легне много солено за така и така изтънелия джоб на българина.

Все отново от сектора разкриват, че изобилстват ранните резервации за Черноморието. По този метод туристите освен си обезпечават място от рано, а се надяват да бъдат подминати от предстоящото следващо повишаване, което се задава в разгара на сезона.

Туристическите организации регистрират, че предварителните резервации са скочили с най-малко 20% спрямо интервала преди пандемията.

 

На 1 май Гърция откри публично новия туристически сезон. В началото на май стартират и първите резервации в турските морски курорти. Усилена подготовка за сезона тече и по родното Черноморие. Някои хотели даже към този момент отвориха порти и посрещнаха първите си посетители.

 

Летище Бургас чака 6 200 полета от май до октомври, а Варна  4 200. Все повече туристи предплащат на 100% почивките си. Спрямо предходната година нощувките ще са с 15-20% по-скъпи на стадий подписване на контракт с туроператор. Разбира се август още веднъж ще е най-скъп за всички, решили да отдъхнат на морето.

 

Въпреки скока на цифрите родните хотелиери твърдят, че морето у нас излиза най-евтино спрямо Турция и Гърция. Освен това твърдят, че оферират артикул на равнище, който по никакъв метод не отстъпва на този на сътрудниците им.

 

Така да вземем за пример в Гърция цените са търпими през май и септември, само че в разгара на сезона всичко скача двойно. Халкидики към този момент се цялостни, а резервации за разгара на сезона има в остатък. В Санторини усилват защитата по сигурността на туристите.

 

В Турция сезонът към този момент тече – първите чартъри потеглиха от 20 април, само че към този момент има цялостни хотели. Там нарастването на цените е сред 5 и 50% като междинното повишаване е с към 15-20%, регистрират туроператорите.

Инфо: Уикенд

Тагове: Гърция Турция родно Черноморие море цени нощувки резервации
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР