Както вече съобщихме, бурният вятър събори в петък вечерта фрагменти

...
Както вече съобщихме, бурният вятър събори в петък вечерта фрагменти
Коментари Харесай

Комисия прави оглед на сграфитото на Димитър Киров, засегнато от бурята в петък

Както към този момент съобщихме, бурният вятър събори в петък вечерта фрагменти от сграфитото " Захарий Зограф " на Димитър Киров, което се намира на стената на постройката на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев " при започване на Стария град. Проблемът бе установен още същата вечер от шефа на ОИ " Старинен Пловдив " доцент доктор Елена Кантарева-Дечева, която уведоми незабавно заместник-кмета.

Днес в 16 часа, на мястото ще се събере комисия, която ще извърши оглед и ще направи наставления. В нея ще взе участие арх. Емануела Маринска - представител на Регионалния инспекторат за запазване на културното завещание при Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание в Министерство на културата, доц.д-р Елена Кантарева – Дечева и.д. шеф на ОИ " Старинен Пловдив “, проф. Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “, художник-реставратор от  ателието по реституция и консервация към " Старинен Пловдив “, реставратор от  ателието към Градска художествена изложба - Пловдив, арх. Нина Толева – Новак, специалист от отдел " Култура, археология и културно завещание “ на община Пловдив и други

Екипът на Общинския институт е претрупан от заместник-кметът Панов със задачата незабавно, във допустимо  най-кратък период, да изготви план за реституция и консервация на сграфитото на Димитър Киров, което е извънредно красиво и се вижда от всички гости на Стария град.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР