Както много често се случва в живота, идеята за черно-белия

...
Както много често се случва в живота, идеята за черно-белия
Коментари Харесай

Искам твойто тяло

Както доста постоянно се случва в живота, концепцията за черно-белия календар се ражда изцяло непринудено. През 2012 година в салона на Георги Петков клиентка преглежда албум с фотографии на мъже. Докато прелиства страниците, тя споделя на глас мислите си за какво в България някой не направи календар с красивите ни мъже .

Всъщност дамата разпростира страниците на " Dieux du stade " в неговото издание от 2010 година, когато всичките фрагменти са снимани от фотографа Тони Дюран.

" Dieux du stade " е френски план, стартирал през 2001 година, който демонстрира стилна и провокативно еротична снимка на спортисти. В първите си издания календарът събира едни от най-големите имена на френското ръгби. По-късно през годините календарът уголемява мирогледа си, като месеци са били както състезатели от разнообразни спортове, по този начин и освен французи.

Интересното е, че всяка година " Dieux du stade " работи с друг международно прочут фотограф, като от началото отсам са минали Стивън Клайн, Питър Линдберг, Мариано Виванко, Франсоа Русо и други.

 Снимка 328964

Георги Петков не пропуща изказаните мисли на своята клиентка и взема решение да извърши нейното, а сигурно и на още не малко дами като нея, предпочитание. Година по-късно първият български календар към този момент е реалност.

Откъдето и да се огледа, това решение работи за един от най-известните български коафьори, като този път Георги Петков провокира интерес към себе си, без да го прави с поредна ексцентрична прическа или налагането на съответна наклонност.

 Бекстейдж: Георги Андинов снима кадър за календара

Бекстейдж: Георги Андинов снима кадър за календара

Проектът за черно-белия календар е колкото непосредствен до работата на Георги Петков, толкоз и отдалечен. Близък, тъй като самият той е бил част от огромно количество фотосесии като индивида, който се грижи за прическите на моделите. А отдалечен, тъй като за реализирането на сходен план се изисква цялостен екип.

" Предложих на фотографа Георги Андинов, и той одобри ", споделя Георги. " Направихме селекция на фрагменти за референции, подбрахме модели и ето, 2013 година беше подготвена. Така правехме всяка година - сменяхме тематиката, само че запазвахме стила. "

Заедно с Георги Андинов, гримьорката Алина Манова и стилиста Цветомир Горанов те приготвят пет стилни календара.

 Бекстейдж: Георги Петков, Епифан Пефев и Слав (от ляво надясно)

Бекстейдж: Георги Петков, Епифан Пефев и Слав (от ляво надясно)

Изданието за 2018 година е шестото по ред. В него фрагментите са снимани от различен фотограф -Диляна Флорентин. " Реших да разнообразя гледната точка и да видя по какъв начин една дама вижда мъжете през своя обектив ", споделя Георги. Към новия екип се причисляват Слав, виновен за грим и изобретателната идея, и Хубен Хубенов, направил графичния дизайн.

Моделите от страниците на календара са подбрани най-много съгласно физиката им. Оформените тела за месеците от идната 2018 година са на Добри Добрев, Епифан Пефев, Алекс Иванов, Йордан Йорданов, Виктор Стоянов, Стефан Енчев, Георги Николов и други.

 Снимка 328962

Георги споделя, че с календара не цели провокация, а да внесе наслада и хубост в света на дамите. С всяка идната година ползата към него се е увеличавал. Коафьорът е отворен да застане зад благотворителна идея с начинанието си (какъвто е казусът и с календара " Dieux du stade " ), в случай че, несъмнено, му бъде препоръчана подобаваща такава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР