Какъвто и да е проблемът, той се поражда от начина

...
Какъвто и да е проблемът, той се поражда от начина
Коментари Харесай

Луиз Хей разкрива как да спрем сами да съсипваме живота си

Какъвто и да е казусът, той се поражда от метода на мислене, а методът на мислене може да се промени! Това, в което имаме вяра, става истина за нас. Ако внезапно ви сполети финансов неуспех, тогава на някакво равнище вие може ви считате, че не заслужавате да изпитате удобството да имате пари или вярвате в проблемите и заемите.

Или, в случай че вярвате, че хубавите неща не са трайни, смятате ли, че животът желае да ви хване натясно? А може би, както постоянно слушам да се приказва, си мислите: „ Аз просто не мога да бъда победител. “ Ако имате усложнения с другия пол, може вие вярвате, че „ Никой не ме обича “ или „ Не съм прелъстителен “.

Може вие се опасявате, че другият ще господства над вас, както е било при майка ви, или пък си мислите: „ Хората единствено ме нараняват. “ Ако имате проблеми със здравето, може вие си мислите:

„ Нашето семейство е предразположено към заболявания “ или че сте жертва на метеорологичните условия. А може да е: „ Роден съм, с цел да пострадвам “, или: „ Така вървят нещата. “ А може ви вярвате в нещо друго и изобщо не го осъзнавате. Повечето хора просто виждат външните прояви и считат, че те са неизбежни. И до момента в който някой не ви покаже връзката сред външните прекарвания и скритите мисли, вие си оставате жертва на живота!

И това е забавно: Самолечението на ставите може да докара до подагра - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

ПРОБЛЕМ – УБЕЖДЕНИЕ

финансов неуспех – Не заслужавам да имам пари.
липса на другари – Никой не ме обича.
проблеми с работата – Не съм задоволително кадърен.
вечно глезене на другите – Никога не става по този начин, както аз желая.

Какъвто и да е казусът, той се поражда от метода на мислене, а методът на мислене може да се промени! Всички проблеми, с които се борим и които се мъчим да избегнем, може да усещаме като същински и да наподобяват същински. Но колкото и да е сложен казусът ни, той е просто демонстрация или последица от някоя форма на мислене у нас самите… Погледнете проблемите в живота ни. Запитайте се: Кои мои мисли са причина за това? Ако си позволите да седнете безмълвно и да си зададете този въпрос, вътрешният ви разсъдък ще ви покаже отговора…

Излекувай живота си – Луиз Хей, louisehay.com

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР