Как ще изглежда сградата на мястото на бившия Дом Младост“

...
Как ще изглежда сградата на мястото на бившия Дом Младост“
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда сградата на мястото на „Дом Младост“

Как ще наподобява постройката на мястото на някогашния „ Дом Младост “ демонстрират визуализации на уеб страницата, на който към този момент се оферират жилища и търговски места за продажба, научи Moreto.net.

В описанието написа, че се построява напълно нов спа- и балнеокомплекс, построен в паркова среда, включващ пет басейна с минерална вода, от които два открити, два закрити и едно водно огледало, медицински кабинети, зали за рехабилитация, физиотерапия, спорт и фитнес. Общата повърхност на комплекса ще е над 3000 кв. м, включващ градски плаж с чадъри и шезлонги за прилагане от жителите на гр. Варна.

Комплексът ще е захранен с топла минерална вода. Центърът ще работи целогодишно и ще е отворен за всички искащи да употребяват услугите му. До комплекса ще има и жилищна част с жилища, която ще е с обособен вход от комплекса с басейните.

Жилищната постройка ще бъде с четири входа, профилиран рехабилитационен център (за хора с увреждания), спортно развлекателен комплекс с басейни, спа, търговски пространства, подземни гаражи.

Разрешителното за градеж на мястото на съборения „ Дом Младост “ бе публикуван през ноември предходната година. Възложител е „ Дом Младост “ ЕООД.

Имотът, върху който ще се осъществя капиталовото предложение, е над 9 дка. Според настоящия Подробен устройствен план за региона от 2006 година няма ограничаване на височината на постройката, с което се разрешава да бъде над 15 метра.

Едноличен притежател на сдружението, което ще строи е „ Дженюин истейтс “ ЛТД. Според Търговския указател е задгранично юридическо лице от Кипър. Управител на „ Дом Младост “ ЕООД е Пламен Бойчев Василев от 2021 година.

Сградата на Дом „ Младост “ е импортирана в капитала на сдружението през 2017 година от „ Черноморско злато “ АД. Тогава е оценена на близо 600 хиляди лв.. Дворното място е импортирано в капитала на сдружението през същата година от „ Феста холдинг “ АД. Оценено е на малко над 1 млн. лв..

Дом „ Младост “ беше опустошен в края на януари 2022 година. Бутането на зданието предшестваха митинги в продължение на няколко месеца. Малко преди събарянето на постройката пред обществеността беше показан план на новия комплекс с басейни, spa, балнеолечебен, рехабилитационен и медицински център, който се възнамерява да бъде построен на мястото. Подадената тогава информация обаче по никакъв начин не внесе утешение у жителите, които показаха безпокойство, че няма да има свободен достъп до изброените зони, а ще се допусне прекомерно огромна височина на жилищните етажи, които също се възнамерява да се изградят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР