Как пандемията от Ковид-19 превърна двуседмичен меден месец в Канкун

...
Как пандемията от Ковид-19 превърна двуседмичен меден месец в Канкун
Коментари Харесай

Заради К-19: Почивка без край 2 месеца на Малдивите

Как пандемията от Ковид-19 трансформира двуседмичен меден месец в Канкун в отмора до безкрайност за към този момент 2 месеца – освен това на Малдивите?

Меденият месец е прекарване, което всички младоженци чакат с неспокойствие. За Пери и Халед от Египет, говорили само за Bulgaria ON AIR и "Би Би Си ", същинското премеждие стартира след почивката.

След две седмици в Канкун, Мексико, на 19 март двамата отпътуват през Истанбул за Дубай, където живеят и работят.

"От Истанбул трябваше да стигнем до Бахрейн и по-късно да летим за Дубай. Докато бяхме на полета за Истанбул другари ни писаха, че Арабските емирства затварят границите си ", споделя Халед.

Тъй като към този момент са в самолета и пътуват, Пери и Халед са уверени, че ще съумеят да се приберат. В Истанбул обаче получават шокиращи вести: не могат да се приберат нито в Дубай, нито в родината си Египет.

От Турция няма полети за Египет, а Обединените арабски емирства позволяват единствено жители на страната.

"Търсихме в Гугъл страни, които позволяват на териториите си египтяни без виза. Видяхме за кои към момента се оферират полети и Малдивите бяха единият вид. Имаше полет след 2 дни ", споделя Пери.

Ограниченията в Турция не им разрешават да влязат в Истанбул. Така след 2 дни, прекарани в самото летище, те най-сетне отпътуват за Малдивите.

Но провокациите не престават, защото хотелите последователно стопират работа. Последния месец те прекарват в постройка, предопределена за блокирани посетители от държавното управление на Малдивите в курорт на остров Олхувели.

"Плащаме по по-малко от половината спрямо това, което плащахме за предходните курорти. Тук вършат всичко по силите си. Организират полети. Броят на хората тук понижава, към този момент сме останали общо 50-60 души от целия свят ", прибавя Пери.

И макар че финансово към този момент се оправят мъчно и нямат самообладание да се приберат у дома, Пери и Халед са признателни за незабравимото премеждие.

Подали са формуляр за утвърждение за пътешестване на формалния онлайн портал на държавното управление в Дубай, само че към момента изчакват позволение, а и образуване на превоз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР