3 най-добри идеи за прекарване на есенен уикенд

...
Есента вече е тук. Нямате време за дълги ваканции. Но
Коментари Харесай

Есента вече е тук. Нямате време за дълги ваканции. Но защо пък не уикенд почивка през този преходен сезон? Има много варианти да си осигурите разнообразие, което да ви освежи и да ви предостави възможност да релаксирате по вашия любим начин. Ще ви дадем 3 чудесни идеи за уикенд пътешествие за малко вдъхновение.

Защо да не заложите на голям град за забавен уикенд?

Ако ви се иска да се позабавлявате в разнообразни заведения и да отдадете уикенда на социален живот и чудесни ястия и напитки, е доста добър вариант да заложите на посещение на голям град. Вариантите наистина са много, като можете да изберете опции както в България, така и в други държави. Разбира се търсите максимално кратко пътуване и именно затова бихме ви препоръчали да заложите на полет до желаната дестинация и да ви остане повече време за почивка. Можете да избирате сред изключително разнообразие от самолетни билети до различни дестинации, да търсите бързо и да резервирате лесно.

Ето и малко по-конкретни идеи за най-кратките полети до големи градове от България. Така ще сте в желаната дестинация още петък привечер и ще можете да имате пълен уикенд. Един вариант в съседна държава е Атина, Гърция. Полетът е само час и петнайсет минути, а транспортът от летището до центъра на града е удобен. Освен това има възможност за заминаване петък след работа и връщане в неделя вечер. Друга чудесна опция е Будапеща и отново за час и двайсет минути ще сте там. Градът е и хубав вариант, ако нямате против да пътувате наобратно в понеделник рано сутрин и директно да отидете на работа. А пък ако искате нещо още по-близко, можете да заложите на местна дестинация или град Варна, до който полетът е само петдесет минути и има по няколко опции на ден във всяка посока. Разгледайте полети София Варна.

А какво ще кажете за по-малък град и релаксиращ уикенд?

Ако пък ви се иска да посетите по-малък град за уикенда, в който основно да се отдадете на релакс, красиви гледки и като цяло почивка с любимия човек или семейството си, също има доста варианти. Можете да заложите на много малка дестинация или пък на средна, спрямо вашите предпочитания. Освен това ще откриете опции в планината, до морето, до езеро и други. Така имате възможност да изберете и най-интересната дестинация за вас. Вариант е да заложите на релаксиращи разходки из града или сред природата или пък да се насладите на спа процедури или просто на вкусна храна и почивка.

Един интересен вариант за по-малък град, през който минава голяма река и има красив стар град, е Базел в Швейцария. Полетът до там е два часа и половина, но атмосферата определено си заслужава. Друга чудесна опция е Малта на два часа път. Дори столицата там е дълга 1000 метра и можете спокойно да се насладите на уют и релаксираща почивка в малък град. Ако пък успеете да вземете и понеделник за почивка, то тогава ще пътувате максимално кратко и в двете посоки.

Или пък есенен уикенд до морето?

Ако харесвате морето и обичате да сте до него не само през най-активният летен сезон, опциите са повече от много. Когато изберете измежду тях, ще можете да се наслаждавате на красиви морски гледки, сезонна прясна риба в интересни ястия и приятен морски бриз. Тук имате варианти за разходки покрай морето, отново за забавление и чудесни заведения, а също и определено за почивка сред любими за вас гледки.

Една интересна опция на такъв град за посещение е Бари в Италия. Той има интересно пристанище и красива морска ивица, а също и хубав стар град. Освен това полетът до там е час и двайсет минути. Друг добър вариант е да посетите град Катания в Сицилия. Западната част на острова и Палермо са доста известни сред туристите, но източната му част и Катания ще ви предоставят възможност да се насладите на автентичната Сицилия, докато сте до морето. В случай, че търсите нещо още по близко, като дестинация, то можете да заложите и на местен български град. Например София Варна самолет за само петдесет минути.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР