Утре облачността ще е значителна, на изолирани места със слаби

...
Утре облачността ще е значителна, на изолирани места със слаби
Коментари Харесай

НИМХ обяви прогнозата за неделя и развали мераците на хората

Утре облачността ще е забележителна, на изолирани места със слаби валежи. Това заяви дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Виктория Клещанова,

Атмосферното налягане още ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната ще се задържи облачно. На места в Северна България и по Черноморието - със слаби превалявания, които до сутринта съвсем на всички места ще спрат.

Над югозападните региони ще има краткотрайни разкъсвания на облачността, тук-там до най-вече ясно време. Ще духа слаб, в Източна България сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 6° и 11°.

Ще продължи да духа слаб, в източните региони сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 11° и 16°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. В утринните часове по северното крайбрежие към момента ще превалява. Ще духа сдържан северозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2-3 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан изток-северозиточен, по високите елементи северозападен вятър. Максималната температура на 1200 ще е към 7°, на 2000 метра - към 3°.

В понеделник към момента на обособени места, основно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби валежи. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, а дневните ще се покачат.

През идващите дни към този момент ще е без превалявания. Облачността постепенно ще се раздира, към сряда и ще понижава, тук-там до най-вече слънчево.

Във вторник вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад, само че в средата на седмицата ще бъде с южна съставния елемент, най-вече слаб, в доста региони в нощните часове ще стихва и заран тук-там в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност.

Минималните температури ще са сред 1° и 6°, по Черноморието до към 10°, само че денем от югозапад ще се затопля и дневните ще доближат 15°-20°.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР