Как искате да коментирам нещо, което е казано от трето

...
Как искате да коментирам нещо, което е казано от трето
Коментари Харесай

ЕК: Няма как да коментираме запис с неизвестен произход. Още реакции за Рудигейт

„ Как желаете да разясня нещо, което е казано от трето лице? Няма безусловно никакъв метод да разясняваме запис, който е с незнаен генезис, за който не знаем нищо. “

Така представителят на Европейската комисия Ерик Мамер отговори на питане на Клуб Z да разяснява публикувания запис на думите на някогашния министър председател Кирил Петков по адрес на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Твърдението е, че Фон дер Лайен е говорила с Петков за сформиране на държавно управление, обещавайки помощ за Шенген и еврозоната, в случай че такова има.

Веднага по-късно Мамер побърза да се насочи към тематиката за Шенген:

„ Ясно е, че има критерии, които важат за влизане в Шенген. И ръководителят (Фон дер Лайен – б.р.) съобщи на доста висок глас поддръжката си и за Румъния, и за България, когато става дума за влизането им. Мисля, че това е напълно ясно. “

Много ясни са и критериите за влизането в еврозоната, добави представителят.

Но освен ръководителят, а целият Колегиум на комисарите, а по-късно и Съветът (страните членки) вземат решение дали тези критерии са изпълнени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР