Как хотелиерите около Триград ще се опитат да спасят проваления

...
Как хотелиерите около Триград ще се опитат да спасят проваления
Коментари Харесай

Как хотелиерите в Триград ще се опитат да спасят проваления сезон?


Как хотелиерите към Триград ще се опитат да спасят проваления към този момент сезон, без естествен път и без украински бежанци след 31 май?

Радост Караиванова е притежател на малко вилно населено място с 60 кревати и ресторант край Триград. От половин година бизнесът ѝ е тотално срутен поради прекъснатия път.

" Бедствието, което се случи декември, се отрази пагубно на нашия бизнес ", съобщи тя.

През март хотелът приютява 42-ма украински бежанци и по този начин намира опция на цялостната невъзможност.

" Първите два месеца бяха извънредно сложни. Настаняване почнало на 13 март, получихме средства едвам на 10 май ", добави Радост Караиванова.

На 31 май множеството украинци ще изоставен страната. Някои желаят да се открият в Триград, само че това е на практика невероятно, защото локалните дават квартири единствено на туристически цени.

" Да, има такива, които желаят да останат в Триград, само че те си търсят квартири, които да наемат на месечна база ", сподели още хотелиерът.

" Аз съм козметик от Одеса. В Триград доста ми хареса всичко. За страдание, няма по какъв начин да останем, само че ще диря опция за работа в България ", описа украинката Марина.

Започналият ремонт на пътя към този момент не избавя туристическия сезон, тъй като хотелиерите нямат изясненост по кое време може да се минава през проблематичния сектор.

" Разбира се, че има заплаха от банкрути. Ние и сега сме в такава заплаха. Не можем да си планираме резервациите в един рационален интервал от време. Например, за 28 този месец аз имам група от 50 гръцки туристи, които желаят да дойдат в Триград, само че в последна сметка нямам информация дали ще може да се минава ", съобщи Радост Караиванова.

" Със сигурност това злополучие не повлия добре на туризма, защото ограничи в някаква стенен потока от туристи “, добави зам.-кметът на община Девин Николай Юруков.

Хотелиерите упорстват за ремонт и обезопасяване на целия път, само че към този момент страната не реагира, а общината няма финансови благоприятни условия за това.

" Следва да се извърши повсеместен ремонт на пътя за Триград, защото сега са отпуснати пари единствено за три от разрушените сектори. Но януари е открито, че разрушените сектори, които са компрометирани, са общо 14. Ние може още есента да се окажем в същото състояние, в което се оказахме декември и това към този момент дефинитивно ще ни съсипе ", счита хотелиерът.

Юруков съобщи, че общината е поела ангажимент да търси средства за планиране.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР