Как говоренето за устойчивото развитие да не остане само на

...
Как говоренето за устойчивото развитие да не остане само на
Коментари Харесай

Гигапрозрачност и реални действия – пътят към устойчивото бъдеще

Как говоренето за устойчивото развиване да не остане единствено на думи, а да се трансформира в действителни дейности, беше тематиката, която Михаела Калайджиева, основен шеф „ Корпоративна политика “ в Yettel, показа по време на Net Zero Economy Forum.

През последните години тематиката за климатичните промени и устойчивото развиване участва все по-осезаемо както в бизнес всекидневието, по този начин и в диалозите в фамилията. Промените към нас, все по-честите аномалии и естествени катаклизми, са видими  за всички и не оставят нито обществото, нито бизнеса безучастни. Временна мода ли са обаче екосъобразният метод на живот, кръговата стопанска система, термини като „ ESG политики “, „ резистентност “, „ грийнуошинг “ и други? Как говоренето по тематиката да не остане единствено положително желание, а устойчивото развиване да се трансформира в нещо действително и какви са положителните образци в това отношение, беше тематиката, с която основният шеф „ Корпоративна политика “ в Yettel Михаела Калайджиева взе присъединяване на тазгодишния Net Zero Economy Forum. Конференцията, състояла се предходната седмица, събра бизнес водачи, представители на локалната власт, бизнесмени и представители на финансовия бранш, с цел да дискутират тактиките за зелен преход и методите за неговото ускорение.

По думите на Калайджиева, която дава отговор и за ESG политиките в Yettel, желанията на потребителите в избора на артикули и услуги става все по-голям фактор за фирмите. Тя даде образец с поколението Z: „ При него вероятността да купи устойчиви артикули и услуги е с 27% по-голяма спрямо по-възрастното население. До края на 2030 година това потомство ще съставлява по-голяма част от работната и покупателно способната част от популацията в света “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР