Как да придобият нови знания и практически умения под ръководството

...
Как да придобият нови знания и практически умения под ръководството
Коментари Харесай

Започва лятната стажанска програма на Атомната централа за 2022 г. /снимка/

Как да придобият нови познания и на практика умения под управлението на опитни и уважавани специалисти – десетки студенти откриха отговора на този въпрос с включването си в платените летни стажове на АЕЦ „ Козлодуй” за 2022 година
Одобрени за присъединяване в стажантската стратегия на атомната централа за тази година са 46 младежи от техническите университети в София и Габрово, Софийски университет „ Св. Климент Охридски”, Химикотехнологичен и металургичен университет и Университет по библиотекознание и осведомителни технологии – София, Военна академия „ Г. С. Раковски”, Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски” и Русенски университет „ Ангел Кънчев”. 20 от тях са стипендианти на Дружеството.
Продължителността на стажа е съгласно персоналния избор на младежите – четири или осем непрекъснати работни седмици. Две трети от тях (31 души) са предпочели втората по-дълга алтернатива, с което се удостоверява построеното измежду студентите позитивно отношение към стажантската стратегия на централата. Всеки от стажантите има за задача да създаде съответен план по тематика в региона на изучаваната от него компетентност. В този развой помощ и упътвания ще оказват избраните за наставници експерти от АЕЦ „ Козлодуй”.
По този метод, като част от екипите на най-голямата електропроизводствена компания на България, младежите ще развият в действителна работна среда нужни трудови привички и ще покачат подготовката си в определената компетентност, с цел да станат след време сполучливи инженерни и механически експерти.

Платените летни стажове се организират от 2005 година, като за 18 години през тях са минали 423 студенти. Изискванията към утвърдените претенденти са да имат междинен триумф най-малко доста добър 4.50 от зимния учебен срок на настоящата образователна година и да са със записан III курс в специалности, използвани в атомната централа. За 2022 година това са 31 предпочитани специалности, измежду които „ Ядрена енергетика”, „ Топло- и нуклеарна енергетика”, „ Електроенергетика и електрообзавеждане”, „ Електроника”, „ Компютърно ръководство и автоматизация”, „ Инженерна физика”, „ Приложна нуклеарна физика”, „ Ядрена енергетика и технологии”, „ Ядрена химия”, „ Радиохимия и радиоекология”, „ Инженерна химия и модерни материали”, „ Материалознание”, „ Промишлена топлоенергетика”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР