Как да направим висяща ягодова градина – ягодата е свеж

...
Как да направим висяща ягодова градина – ягодата е свеж
Коментари Харесай

Как да направим висяща ягодова градина – много идеи за засаждане

Как да създадем висяща ягодова градина – ягодата е пресен и апетитен плод. Ягодите са доста известен плод, само че за жалост все по-често ги купуваме от магазина. Но пък е реалност, че най-вкусните ягоди идват непосредствено от градината. Ето за какво в този момент ще разгледаме най-хубавите хрумвания за различно развъждане на ягоди от вида „ направи си самичък “.

За да може да се насладите на несравнимия усет на ягоди, идващи непосредствено от вашата градина, тераса или веранда . Отглеждането на ягоди вкъщи може да бъде предизвикателна задача. Но не е невъзможна. Да разгледаме едни от най-хубавите хрумвания за развъждане на ягоди на дребна повърхност.

1. Отглеждане на ягоди във отвесна тръба

Ако имате малко пространство, можете да употребявате елементарни PVC тръби за развъждане на многочислени ягодови растения. Когато ви липсва подобаващото градинско пространство или двор, концепцията за отвесно градинарство като тази може да бъде идеалното решение.

Тази концепция за ягоди „ Направи си самичък “ се основава на няколко PVC тръби, пробивна машина и, несъмнено, някои съществени неща за градинарството. Не забравяйте, че отвесните градини се нуждаят от непрекъснато поливане. Не ги оставяйте да изсъхнат.

Направете подобаващи дупки в тръбата, пробити шахматно, и запълнете тръбите с плодородна почва. Засадете корените на разсада от ягоди в дупките и се грижете за постоянното поливане. Ще се изненадате какъв брой бързо ще започнете да берете свежи и вкусни ягоди.

2. Вертикална пирамида за развъждане на ягоди

Ако ви липсва място, това не е проблем, мислете изобретателно и действайте отвесно. Тази истинска концепция за развъждане на ягоди ви дава пространството, от което се нуждаете, с цел да отглеждате ягодите си.

Ягодовата кула ви дава спомагателното пространство за засаждане и развъждане, а също така наподобява доста красива. Ще получите хубост и деловитост в едно.

3. Висящи саксии – по какъв начин да създадем висяща ягодова градина

Това е още една изобретателна концепция за хора, на които им липсва място за градинарстване. Отглеждането на ягоди във висящи кошници и саксии е много ексцентрично, само че е доста дейно. Всичко, което би трябвало да извършите, е да напълните кошницата с подобаващата богата почва и да я поливате постоянно.

4. Палетна система за развъждане на ягоди

Използването на остарели и ненужни палета за развъждане на ягоди е идеално за хора, които желаят да спестят място. Това също е доста интелигентна концепция. При този дизайн, палетите се употребяват за основаване на конструкция, сходна на повдигната леха. Освен че са евтини и здрави, палетите усъвършенстват и продуктивността на този плод.

Добрата вест тук е, че с изключение на почва, може да употребявате плява за мулчиране, което ще усъвършенства микроклимата на бъдещите червени плодове. Така може да отгледате ягоди с по-малко напояване, а също по този начин ще намалите гниенето на ягодите до най-малко.

5. Ягодова кула

Когато не ви доближава място, това е чудесна концепция да отглеждате сочни и пресни ягоди. Ягодова кула с вграден контейнер предлага неповторим метод за превъзмогване на казуса с дребното пространство. Тази кула е лесна за основаване. Всичко, от което се нуждаете, е набор от пластмасови кофи, подредени една върху друга под формата на кула. Освен че е лесна за поддръжка, вграденият контейнер прави поливането доста по-лесно.

6. Ягодова градина от старите улуци – по какъв начин да създадем висяща ягодова градина

Друга изключителна концепция за развъждане на ягоди е потреблението на улуци. Ягодите са супер лесни за развъждане и са доста подобаващи за развъждане в остарели и ненужни улуци. Отглеждането на ягоди в улуци ви предлага освен опцията да отглеждате толкоз растения, колкото желаете, само че също по този начин предлага отбраната на ягодите от заболявания като изгниване на корените и изгниване на плодовете.

С малко креативност може да създадете същински красива ягодова ферма на някоя стена в градината. И то съвсем гратис от старите ви улуци.

7. Стъпаловидна ягодова градина

Тази прелестна концепция за развъждане на ягоди „ Направи си самичък “ не е подобаваща само за развъждането на ягоди. Тя е използвана и за развъждане на зеленчуци и билки. Това е много интелигентна концепция. Този дизайн обаче е малко по-сложен за правене и изисква дърводелски умения. Но пък крайният резултат си заслужава!

8. Примамлива ягодова кула – по какъв начин да създадем висяща ягодова градина

Първата мисъл, когато очите ви попаднат на този хубав дизайн, сигурно е уау, това е доста готина концепция. В реалност също е по този начин. Това е най-красивата концепция за развъждане на ягоди. Тази ягодова кула е направена от хранителна пластмаса и предлага 20 джоба за засаждане.

Това, което е изумително в този дизайн е, че разполага с проточна система за поливане, която реалокира водата отмерено в саксиите, когато поливате горната част. Тази примамлива ягодова кула няма да заема доста място. Височината варира от 50 до 70 см. Можете да употребявате саксията на вътрешен двор или тераса или да я окачите на покрива на верандата или на някой клон на дърво.

9. Вертикално развъждане на ягоди на стена

Отглеждането на ягоди на стена е най-хубавото решение при дефицит на място. Този дизайн употребява джобове за засаждане от плат, с цел да сътвори стенна градина с персонализиран размер. Джобните системи за засаждане могат да задържат и разпределят водата съвършено. Те също по този начин са подсигурени от тип пластмасова повърхнина, която се вписва зад джобовете за засаждане, с цел да защищити стената.

10. Отглеждане на ягоди в бидон, варел или бъчва

Буре с ягоди обезпечава място за 40 или повече растения, тъй че можете да отглеждате обилие от ягоди на дребна повърхност. Пластмасовите бидони, нови или остарели, изискват единствено дребна преправка, с цел да се трансфорат в уместно място за развъждане на ягоди. Добра концепция е да засадите целогодишно плододаващи сортове ягоди.

Не се колебайте да започнете с някоя концепция. Ягодите не са чак толкоз комплицирани за развъждане. Защото усетът и аромата на домашно отгледаните ягоди не може да се съпостави с безвкусните ягоди от супермаркета. Затова дерзайте и триумф!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР