Цените на петрола продължиха да спадат в днешната азиатска търговия

...
Цените на петрола продължиха да спадат в днешната азиатска търговия
Коментари Харесай

Петролът спада за трети пореден ден под натиска на високите лихви

Цените на петрола продължиха да спадат в днешната азиатска търговия под натиска на упованията от страна на вложителите, че УФР ще резервира за по-дълго време високите лихви поради настойчиво високата инфлация, което пък понижава търсенето в най-голямата международна стопанска система, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, понижиха с 43 цента или 0,5 на 100 до 82,45 $ за барел.

Договорите за американския лек недопечен нефт изгубиха 50 цента или 0,6 на 100 до 78,16 $ за барел.

И двата сорта отстъпиха с към 1 на 100 през вчерашния ден.

Представители на УФР съобщи във вторник, че централната банка ще изчака още няколко месеца, преди да стартира да понижава лихвите, с цел да бъде сигурна, че инфлацията е трайно на пътя към постигане на мечтаната цел от 2 на 100 годишно.

Миналата седмица американските ресурси на недопечен нефт и петролни артикули се усилиха, сочат данните на Американския петролен институт.

Цените на бензина в Съединени американски щати спадат за четвърта поредна седмица, а същото важи и за тези на дизела.

Инвеститорите чакат и протоколите от последната среща по паричната политика на УФР, както и формалните данни за запасите на Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР