Как да има успеваемост, там където са налични малко преподаватели,

...
Как да има успеваемост, там където са налични малко преподаватели,
Коментари Харесай

Проф. Балтов за новата формула на преподаване: Учители по сценарий

Как да има успеваемост, там където са налични малко преподаватели, разнообразни предмети и средствата са нищожни – подготвен сюжет и преференциална инвестиция в смарт устройства, към този момент дава резултат. Тази тематика показа ректорът на БСУ, проф. доктор Милен Балтов в рубриката си „ Икономистът приказва “ по Дарик Югоизток.

„ Децата учат прекомерно малко в прекалено много учебни заведения и разбирането, че стегнати, авансово готови сюжети, по какъв начин да постъпи учителят, с цел да има по-висока успеваемост от преподаването по така наречен способ „ малко по малко “ биха помогнали в превъзмогването на този проблем. Историята стартира в Нигерия където в селско учебно заведение има 140 деца и трима учители. Картина, която умерено бихме могли да си представим, че се развива в България, с разликата, че броя на учителите би бил 30. Данните за Нигерия сочат, че 80% от учениците над 10-годишна възраст там са функционално необразовани. И в случай че си мислим, че това е проблем, надалеч от България, то съгласно Програмата за интернационално оценяване на учениците, 41,9% от децата в България не доближават критерия за функционална просветеност или да четат текст с схващане и опция за интерпретиране “, споделя икономистът.

По думите му, сюжетите в електронен вид са коствали на държавното управление на Нигерия три пъти по-малко средства, в сравнение с тези вложени в класическата, само че неефективна просветителна форма. По-важното е, че единствено две години по-късно резултатът от преподаването по новия способ е посочил удивителна успеваемост.

Проф. Милен Балтов, разяснява, че този метод на асимилиране на познания дава извънредно огромен резултат освен при деца, а да вземем за пример и при образованието на водачи от авиацията.

Повече по тази, чуйте от проф. доктор Милен Балтов в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР