Кафето несъмнено е една от най-често консумираните напитки, има много

...
Кафето несъмнено е една от най-често консумираните напитки, има много
Коментари Харесай

С какво да замените кафето, ако не ви понася добре

Кафето безспорно е една от най-често употребяваните питиета, има доста сортове кафе от най-скъпите кафета в света до по-обикновени и налични. Само за един ден към 2 милиарда чаши от тази известна напитка се изпиват по целия свят. Но дали кафето е уместно за всички?

Как да сменяем кафето, когато не ни се отразява добре? А какво да кажем за кофеина – мощно пристрастяващо, само че законно лекарство? Възможно ли е да го замените с нещо и да доставите сила по друг метод?

Всичко може да бъде сменено по здравословен метод, в това число кафето.
Тъй като кафето се харесва от доста хора, учените от цялостен ​​свят му обръщат огромно внимание. Често се появява друга информация, постоянно разнообразна.

“ Кафето е нездравословно за здравето, кафето удължава живота, не пийте повече от три чаши кафе дневно … “

Не може да се каже, че едно изказване се отнася за цялото население. Трябва да подходим към потреблението на кафе доста самостоятелно. Някои даже нямат нищо срещу трите чаши кафе дневно, някои може даже да размахват едно еспресо. И тъкмо в този случай е целесъобразно да започнете да мислите какво да замените с пиенето на кафе.

Здравословни преимущества и дефекти на кафето

Ако човек е изцяло здрав, постоянната консумация на кафе е безвредна и може да има доста изгоди в дълготраен проект. Кафето освен ни дава нужната сила, само че съгласно последните изследвания понижава риска от инсулт, рак на черния дроб и даже заболяването на Алцхаймер, да вземем за пример.

Може да помогне и при намаляване, защото понижава апетита. Но въпреки всичко би трябвало да имаме поради правилото „ всичко в умерени количества “. Съдържанието на кофеин в кафето варира според от типа напитка, само че в случай че постоянно пием такова филтрирано кафе, което съдържа релативно огромно количество кофеин, може да има негативни признаци на предозиране.

Трябва да забавим темпото, изключително когато имаме високо кръвното, страдаме от бодърствуване, главоболие или имаме смутен корем. Информацията, че кафето покачва кръвното, несъмнено не е нова. Когато тялото е мощно свръхчувствително, то може да реагира на по-висок банкет на кофеин със сърдечна тахикардия. В такива случаи е по -добре да се ограничи потреблението на кафе до най-малко, в идеалния случай, несъмнено, въобще да не се пие.

Разбира се, пристрастяването към кафето също е проблематично.  Понякога желанието за топла чаша е толкоз огромно, че не можем да издържим без кафе повече от седмица.

Ако желаеме да понижим пиенето на кафе, целият развой ще бъде доста елементарен за нас, в случай че сменяем потреблението му с по-здравословна опция.

Здравословен сурогат на кафе – от традиция до съвременен метод

Независимо дали кафето не ви е от изгода от здравословна позиция, или просто се чувствате като че ли пиете прекалено много и желаете да го замените, повярвайте ми, това е относително елементарно. Има в действителност огромен брой други възможности – някои са известни от много време, други се появяват едвам през последните години заради съществуването на някои първични материали.

Зърнени заместители на кафето

Спелта, ечемик, ръж – точно от тези зърнени храни най -често се вършат заместители на кафе. Зърнените храни се пекат, с помощта на което те получават сходен характерен усет и мирис като кафето. Предимството е, че получената напитка не съдържа кофеин, в противен случай, в нея ще намерите доста минерали и витамини.

Тези зърнени храни постоянно се смесват с корен от цикория, който съдържа полизахарид инулин, който доста укрепва чревната микрофлора и оказва помощ за по-добро храносмилане.

Заместители на кафе от зърнени храни, цикория, само че и от жълъди ще заменят вашето кафе основно заради сходния усет. Това се реализира посредством изпичане на упоменатите първични материали. Можете да приготвите топла напитка, която ще размени кафето ви най-вече прочувствено. Що се отнася до доставката на бърза сила, не можете да го очаквате заради неналичието на кофеин.

Но има и други други възможности, които ще заменят кафето ви, в случай че го пиете основно заради стимулиращия резултат. В допълнение, те не минават през огромна термична обработка или различен развой на обработка и са най-хубавите от позиция на здравето и храненето.

Заменете кафето за суперхрани

Ако пиете кафе за сила, по този начин наречените суперхрани ще бъдат отличен сурогат. Характеризират се с извънредно наличие на витамини, минерали, ензими и други хранителни субстанции, които имат забележителна изгода за здравето ни. И по какъв начин да включите суперхрани в ежедневната си диета? Най -лесният метод е посредством разнообразни смутита, които можете да пиете както заран, по този начин и когато и да е на деня.

И кои суперхрани ще ви дадат най -много сила? Страхотна е да вземем за пример перуанската мака, чийто корен се преработва във тънък прахуляк, цялостен с хранителни субстанции. След това го прибавете към утринното си смути и ще се погрижите за притока си на сила през целия ден.

Мака бързо обезпечава нужната жизнеспособност, бори се с умората и е страхотна даже при нараснала физическа интензивност. Освен това тялото последователно усвоява силата, която получава от него.

Други суперхрани, които подтикват организма, даже и без кофеин, включват каму каму плодове, индийски женшен Ашваганда, гъби кордицепс, както и добре познати зелени суперхрани като хлорела и спирулина, млад ечемик и зелен пшеница. Идеално е да редувате постоянно суперхрани, тъй че тялото да не свикне прекалено много с един източник на сила.

Алтернативите за кафе в никакъв случай не заместват усета му, само че са доста по -полезни за организма.

Въпреки че тези други възможности няма да заменят кафето във връзка с усета, резултатът им ще го надвиши неведнъж. Можете умерено да ги консумирате всеки ден и единствено ще се насладите на изгодите.

Заместителите на кафе ще бъдат доста потребни за вас в дълготраен проект, ще бъдете доста по-жизнени, по-здрави и по-устойчиви на външни нездравословни въздействия.

Как да сменяем млякото в кафето?

Напоследък нараства опасенията по отношение на смесването на кафе и мляко. Експертите към момента не могат да се съгласят и информацията е доста спорна. Някои ще ви кажат, че тази композиция е изцяло безвредна, други, че не се оправят добре с храносмилането ни. Най-важното е да забележите в точния момент всеки негативен резултат.

Дали пиенето на кафе с мляко предизвиква стомашни болки, чревни и други проблеми, които биха могли да бъдат свързани с неприятно храносмилане? Ако е по този начин, млякото може да е причина. Как да сменяем кафе мляко или заместители на кафе? Има доста добър усет с качествено бадемово мляко без добавена захар, нишесте и ксантанова смола. Той е доста гъст и цялостен с усет, тъй че прилича същинското най-много растително мляко.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР