Кафето е една от най-често консумираните напитки в цял свят.

...
Кафето е една от най-често консумираните напитки в цял свят.
Коментари Харесай

Лекари посочиха смъртоносната опасност от кафето

Кафето е една от най-често употребяваните питиета в целия свят. Хората го пият от самото начало на денонощието, въпреки че като предписание се е наложил навикът да се употребява за пробуждане.

В последните няколко години обаче разнообразни експерти показват позитивните и негативните въздействия на кафето. И въпреки че напитката се счита за ободряваща, в това време тя може да се трансформира в бомба със закъснител за тялото ни.

Според психиатър-нарколог Сергей Нурисламов повече от 50% от хората, които постоянно пият кафе, когато са принудени да се откажат от напитката, стартират да демонстрират признаци на абстиненция. Те имат спад в тонуса, изпитват нервност, настъпателност и главоболие. Така че, зависимостта от кафето може да бъде сравнима с никотина.

Прекомерната консумация на кафе също изчерпва организма, като подтиква производството на ендорфин.

„ Какво е кафето, какво е алкохол, какви са медикаментите - те засягат ендорфиновата система, която е виновна за нашето положение. Ако нямаме задоволително хормони на наслада, усещаме отмалялост, депресивни настроения, а с кафе се усещаме по-весели ”, сподели наркологът Алексей Лунков.

Към другите рискови последици от потреблението на кафе, лекарите показват покачвания риск от инсулт. Доктор Константин Заболотен акцентира, че разтворимото кафе е най-безопасното в това отношение, защото съдържа по-малко кофеин, в сравнение с останалите типове. Кофеинът от своя страна въздейства върху кръвното налягане, което може да способства за появяването на съдови болести.

Освен това в кафето, както и в газираните питиета има огромни количества захар в състава им. Тези питиета може да доведат до дехидратация, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР