Кадри от пристанището в Мариупол показват ясно базата на батальона

...
Кадри от пристанището в Мариупол показват ясно базата на батальона
Коментари Харесай

Вижте базата на батальона Азов на пристанището в Мариупол и Царевна, която е служела за жив щит

Кадри от пристанището в Мариупол демонстрират ясно базата на батальона " Азов " и ВСУ и кораба Царевна, който е бил част от прикритието на ВСУ и батальона " Азов ".

Корабът е служел за жив щит, дружно с моряците ни, част от които и към този миг са към момента на кораба. Във видеото се виждат фрагменти от изоставена и изгорена военна техника, патрони, които са създадени в Чехия, празни пакети суха храна, изпратена като филантропична помощ от Съединени американски щати.

Преди минути Владимир Путин разгласи, че Марупол е високомерен и спря щурма на завода " Азовстал ".

Корабът " Царевна " бе блокиран от 24 февруари на пристанището в Мариупол до 18 април, когато бяха сполучливо евакуирани и избавени от живия щит.

Според тях, им е било отправено предложение да се изтеглят, като преминат през съвсем цялата територия на Украйна, само че без телефони, компютри и багаж, както и против подписана декларация, че сами носят отговорност за живота си и няма да търсят такава от Украйна.

Моряците отхвърлят това предложение, тъй като се опасяват, че никой не подсигурява тяхната сигурност. На 13 април силите на ДНР извеждат моряците ни от кораба и ги транспортират до Донецк. От там те са настанени в хотел, от където са извозени до Ростов на Дон, а от там до Сочи, от където държавния аероплан ги докара вкъщи във Варна.

По материала работи Геновева Михайлова

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР