кадри bTVЩе има ли сняг за Коледа, този въпрос посрещна

...
кадри bTVЩе има ли сняг за Коледа, този въпрос посрещна
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Само Всевишният може да пусне сняг за Коледа

кадри bTV

Ще има ли сняг за Коледа, този въпрос посрещна климатологът проф. Георги Рачев в обичайна му графа по bTV. С доста ангажименти, че времето е динамично и моделите за развиването му не са безапелационни, експертът въпреки всичко сподели, че бялото Рождество е малко евентуално.



„ Само Всевишният може да каже. Ще е по-скоро като предходната година – мокро и по-топло от естественото “, съобщи професорът в първия ден на декември.

Той предвижда, че в идващите дни над Балканите ще има топла вълна, като температурите ще са много по-високи от естественото за зимата, поради мощно изразен средиземноморски циклон. В Сърбия тук-там към този момент е 20 градуса, сподели Рачев и добави, че сходни температури ще има и у нас, изключително по Черноморието.



В неделя против понеделник се чака захлаждане и превалявания, само че отново ще остане по-топло от естественото за декември. Проф. Рачев разочарова скиорите с прогнозата, че до 1500 метра в планините няма да има сняг. Над 2000 метра обаче е допустимо и да има нов сняг в идващите две седмици.

„ Времето в София ще е едно никакво “, призна климатологът за началото на декември, като акцентира, че столицата се е разминала с огромните слани и мъгли. В Плевен и Русе път негативни температури при започване на декември ще има единствено с утринните часове. Там също ще се усети релативно захлаждане при започване на новата седмица.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР