Кадри: БТВАкция по спасяване на туристи се е провела край

...
Кадри: БТВАкция по спасяване на туристи се е провела край
Коментари Харесай

Полицаи помогнаха на закъсал турски автобус с туристи край варна

Кадри: БТВ

Акция по избавяне на туристи се е провела край Варна през вчерашния ден. За случая описа пред БТВ Иван Иванов - пълководец на поделение при пето районно ръководство.

" Във вчерашния ден към 9 ч. получихме информация от оперативната група към пето районно, че има закъсал рейс на основен път 902 при село Кичево. Отзовахме се на място и установихме, че огромен рейс с турска регистрация е излязъл от пътя, задната част е в пряспа от сняг, и имаше доста мощен вятър. Предната част на рейса - дясно колело, беше във въздуха. На место се отзоваха и сътрудници от пожарна и спешна сигурност и преценихме незабавно на място да ги евакуираме от рейса. След евакуирането ги откарахме до близка бензиностанция, на изсъхнало и топло място. След това затворихме пътния сектор от телевизионна кула до Кичево. Около 12 ч. тежка техника пристигна, извади рейса, съпроводихме го с лидера до близката бензиностанция, с цел да си натовари пасажерите по направление Румъния. Много тежка беше ситуацията, с доста мощен вятър и снеговалеж. Долу беше огромен лед и преспи навяти. Автобусът от мощния ваятър се клатеше и имаше възможност да се обърне вътре с хората. Заради това ги евакуирахме и ги закарахме на безвредно място ", изясни той пред БТВ.

Комисар Димитър Луков, шеф на Охранителна полиция, пък описа за различен случай от през вчерашния ден.



" Около 16 ч. е получен сигнал на 112, че в комплекс на община Аксаково има бедстващи към 25 индивида. До комплекса няма пристъпен път и са останали на място. Впоследствие се получава още един сигнал, че водната риза на камината в комплекса е получила повреда, поради което има потърпевши от присъстващите на мястото. Става дума за двама мъже и две дами. Поради това, че не е имало опция каквато и техника да отиде на мястото, благодарение на полицията потърпевшите са изведени. С помощта и на доброволци с тяхна техника потърпевшите са били закарани до незабавен център във Варна. Оказана им е помощ, не са били потърпевши съществено, след което са освободени за домашно лекуване. Във Варна и региона сега само остана затворен пътя към Добрич през Аксаковска гледка. Там продължава извеждането на закъсали товарни автомобили  и откакто бъдат изтеглени ще бъде измит пътят, с цел да бъде отворен ", разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР