Кадри: БТВ: Журналистът Любо Лазаров пише история в Стани богат,

...
Кадри: БТВ: Журналистът Любо Лазаров пише история в Стани богат,
Коментари Харесай

Журналистът Любо Лазаров пише история в Стани богат, Билалов се спасява

Кадри: БТВ: Журналистът Любо Лазаров написа история в Стани богат, Билалов се избавя

Тази вечер в стола на благосъстоянието седна Любомир Лазаров – участникът, който на следващия ден вечер ще отвори въпрос за 100 000 лв. в предаването „ Стани богат “.

„ Винаги съм мечтал да се спусна от балкона по въже от чаршафи. Той ще ми каже по какъв начин става, тъй като го е правил. Цял живот е бил публицист, като в последните 20 години преди пенсионирането си е работил в БНР. Големите му пристрастености са британското футболно състезание и операта. Представям ви Любомир Лазаров “, сподели първоначално водещият Михаил Билалов.



„ Много се веселя да приема в „ Стани богат “ един дълготраен публицист и редактор в националното радио. Какъв сектор беше? “, попита го той.

„ Занимавах се с интернет страницата на програмата на БНР, която предава за чужбина. Тъй като тя няма ефирно лъчение, а е единствено онлайн. Ние направихме една интернет страница на 12 езика. През 2004 година беше това. И до през днешния ден няма толкоз езици. Най-редкият другоземен език беше арабският “, показа той.
Лазаров мина с лекост през първите пет въпроса, а при отговора на единия посочи, че в никакъв случай в живота си не е употребявал алкохол.



Любопитното е, че още на шестия въпрос за 1000 лв. той не съумя да се ориентира посредством личните си познания към верния отговор. „ Кой е най-големият полуостров в света? “, бе питането, а вариантите бяха „ Индокитай “, Иберийският “, „ Скандинавският “, „ Арабският “. Участникът се насочи към първия и третия отговор, само че въпреки всичко реши да пита публиката. 77 % от аудиторията уточни „ Арабският “. „ Значи не съм бил прав. Ще се доверя на публиката “, сподели той и се оказа, че това е правилният отговор.



„ В кой роман „ на пътя сред кръчмата и Хорозовата мелница беше се спряла една каруца, подготвена за път “? “, бе идващият въпрос, против който опциите бяха „ На браздата “, „ Албена “, „ Косачи “ и „ Една българка “. Той се позамисли и поразсъждава, като посочи в коя творба защо се споделя. След това се насочи и заложи на „ Албена “, което се оказа правилно.



Лазаров реши да заключи 2000 лв. като втора сигурна сума. Осмият въпрос бе: „ Стомашната киселина на коя птица е по-силна от тази в автомобилните батерии? “ – „ Черен лешояд “, „ Белоглав орел “, „ Голяма синя чапла “ или „ Кокошка “? Журналистът помоли за втория от жокерите си – „ 50:50 “. Компютърът отстрани втория и четвъртия отговор. Любомир заложи на „ черен лешояд “ и по този начин продължи напред в играта.

Въпросът за 3000 лв. бе „ Коя страна е международен водач в производството на корк? “. Тук вариантите бяха Аржентина, Португалия, Иран и Франция. „ Без да се възнамерявам – Португалия “, изрично сподели мъжът и това го прати напред в играта.



Последва запитване за 5000 лв.: „ Коя организация се основава през 1945 година като част от Бретън-Уудската система? “ – НАТО, Европейския съюз, Международния валутен фонд или Организация на обединените народи? Участникът призна, че не е чувал за тази система. Все отново поразсъждава и сподели по нещо за отговорите, като в последна сметка се насочи към „ С “. „ Бих рискувал в тази ситуация – Международния валутен фонд “, сподели той и още веднъж не сбърка, продължавайки напред в играта.



Михаил Билалов му зададе 11-ия въпрос за 10 000 лв.: „ Бракът сред кои двама папа Климент VII назовава „ най-хубавата партия в света “? “ Възможните отговори в този случай бяха „ Калоян и Анна Куманката “, „ Катерина Медичи и Анри II “, „ Хенри VIII “ и „ Ан Болейн “, „ Борис III и Йоанна “. Тук той още веднъж сподели, че не знае отговора, само че показа много познания по отношение на самите персони. В последна сметка без да употребява жокер реши да заложи на втория от отговорите и това го прати нагоре към идващия въпрос.



12-ият за 20 000 лв. гласеше следното: „ Кой български художник е създател на портрети на Алберт Айнщайн и Махатма Ганди? “ Лазаров трябваше да избира сред Георги Божилов-Слона, Дечко Узунов, Жорж Папазов и Борис Георгиев.
Тук той още веднъж реши да не употребява последния си жокер и сподели:
Нека бъде отговор D – Борис Георгиев “. Това се оказа правилно, а по-късно изключитнелно щастливият Михаил Билалов стана и му даде „ Гепи “.



Стигна се до запитване за 30 000 лв.. То бе: „ Какво държи в дясната си ръка женската фигура от монумента Статуята на свободата? “ – „ Декларацията за независимостта “, „ Разкъсани рабски вериги “, „ Факла “, „ Сноп стрели “. Журналистът стартира да си показва по какъв начин наподобява статуята и къде какво държи, като първо се ориентира към това, че става дума за факлата. Все отново не пожела да рискува, а се обади на сина си като жокер „ Помощ от другар “. Той го насочи към факлата и това се оказа правилно – 30 000 лв. и постигане до идващ въпрос за 50 бона. „ Любо, току -що пренаписа историята на играта. Първият, на който давам чек за 30 000 лв.. Аз ставам и си потеглям. Трябва да отида от някъде и да ги взема тези пари “, сподели му Билалов.



Тук сирената в студиото се чу и по този начин играта на Лазаров ще продължи на следващия ден.

„ Спаси ме сирената. Отивам да диря парите “, разгласи Билалов на смешка.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР