Къде в София има африкански маски? А къде може да

...
Къде в София има африкански маски? А къде може да
Коментари Харесай

Разходка из градските музеи и галерии: Книгата "Още един ден в музея"

Къде в София има африкански маски? А къде може да се видят праисторически фигури на богинята-майка? Или змейове по остарели икони? На тези и други въпроси дава отговор книгата " Още един ден в музея ", в която създателите Тодор Петев и Зорница Христова разкриват забавни истории от столичните музеи и галерии пред младите читатели. Илюстрациите са дело на Сияна Захариева.

" Още един ден в музея " е вторият справочник за деца в градските музеи и галерии. Първата книга -, завоюва премията " Златен лъв " за издателски план с най-голяма социална значителност през 2021 година

 Още един ден в музеяС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка
Продължението води читателите из музеи и галерии в София - от историите на зала " Насекоми " в Националния природонаучен музей, през Националния военноисторически музей, изложба " Квадрат 500 " и Докторската градина до историческия и археологическия музей. Там героите попадат в поредност от завършения в главите " Главоблъсканица от глина ", " Танцът на маските ", " Градина на времето " и други Жени в национални носии от главата " Модна къща " Игла и вретено " поддържат връзка между тях и описват за облеклата си, за кодовете и посланието, което се крие в тях. По този метод е показана националната просвета в Националния исторически музей в зала " Етнография ". За феновете на насекомите е главата " Парламентът на буболечките ", в която героите от зала " Насекоми " споделят забавни обстоятелства за тяхното устройство и държание.

Всяка глава приключва с спомагателни занимания, които провокират въображението на децата. Основната цел на книгата е да разсъни детското любознание към науката. Играта " Направи си самичък музей " включва оферти към децата да създадат собствен личен музей с движимости от техния дом, които са значими за тяхното семейство. Сред образците са детски книги и облекла, останали от родителите на децата, остарели монети, чаши и чинии, предмети, разказващи фамилна история.

Една от концепциите, заложени в книгата, е да насърчи връзката сред учебното заведение и дома и да покаже, че децата могат да търсят информация отвън учебниците.

 " Тайният ключ на Джордж за Вселената " на Стивън и Луси Хокинг (откъс)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР