Кадър от поклонението пред БНБ в София. Снимка: БНРВ 13:00

...
Кадър от поклонението пред БНБ в София. Снимка: БНРВ 13:00
Коментари Харесай

Служителите на МВР почетоха паметта на загиналите вчера полицаи. Радев заяви, че корупцията ги е убила

Кадър от поклонението пред Българска народна банка в София. Снимка: БНР
В 13:00 часа през днешния ден чиновниците на Министерство на вътрешните работи в цялата страна уважиха с едноминутно безмълвие паметта на починалите през вчерашния ден служители на реда и Атанас Градев и Йордан Илиев. Така чиновниците на реда показаха благодарност към сътрудниците си и съпричастност към околните на починалите.

Пред постройките на Българската национална банка и Столичната пожарна екипи на Министерство на вътрешните работи застанаха спокойно до колите си и включиха звукови и сигнални сирени в символ на респект, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата чиновници на Първо районно ръководство към МВР-Бургас – Йордан Илиев, старши служител на реда в бранш „ Охранителна полиция “ и Атанас Градев, пълководец на поделение в бранш „ Охранителна полиция “ – починаха през вчерашния ден рано сутринта при осъществяване на служебния си дълг.

Полицаите са били в патрулен автомобил, с който създали опит да спрат рейс с незаконни мигранти в Бургас. Автобусът е блъснал полицейската кола с висока скорост на кръговото кръстовище „ Трапезица “, като при удара двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са починали.

В Бургаска област през днешния ден е Ден на печал в памет на двамата служители на реда.
Радев: Гибелта на двамата е разследване от дългогодишната безотговорност
Президентът Румен Радев също взе участие в поклонението. „ Самоотвержеността на служителите на реда заплаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик “, сподели той в Бургас.

„ Гибелта на двамата е разследване от дългогодишната безотговорност на хора, които провеждат и закрилят незаконния трафик на мигранти в страната и в Европа “, сподели още той.

„ Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да са безкомпромисни с каналджиите “, добави президентът.

Радев изрече съболезнования на фамилиите, на околните и на сътрудниците на починалите чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Демерджиев: Успяхме да издирим и задържим причинителя на това закононарушение
„ Прощаваме се с двама почтени чиновници, които извършиха дълга си и на собствен ред ще създадем всичко допустимо и ние да осъществим дълга си към тях “, сподели пред публицисти след поклонението в Бургас служебният вицепремиер по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Успяхме да издирим и задържим причинителя на това закононарушение “, сподели още той, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му през вчерашния ден са почнали акции за търсене на бежанци, които вземат участие в нерегламентирани практики с каналджиите. Той осведоми, че две седмици по-рано е упълномощил на службите на полицията да работят по откриване на тези чиновници, главно от „ Гранична полиция “, които са забъркани в тази скица.

„ Този път това ще бъде доведено до дъно и ще направя всичко допустимо те да бъдат изправени пред съда и да поемат съответната отговорност. За страдание това няма да върне сътрудниците им, които извършиха дълга си “, сподели още той. „ Всичко допустимо ще направя това да не се повтаря “, съобщи Демерджиев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР