Кадър Нова твДетето, което се нуждае от сърдечна трансплантация и

...
Кадър Нова твДетето, което се нуждае от сърдечна трансплантация и
Коментари Харесай

Майката на болното дете: Изоставих го, защото сме в трудно положение

Кадър Нова тв

Детето, което се нуждае от сърдечна трансплантация и беше изоставено от родителите си, ще бъде настанено в спешен център от фамилен вид.

„ Защо го изоставих? Защото сме в мъчно състояние. Мъчно ми е. Даже ми е доста мъчително. Не задрямвам. Аз по цяла вечер рева ”, споделя майката на изоставеното дете - Десислава Щерева пред камерата на Нова тв.

27-годишната Десислава е майка на 4 деца. Мъжът, с който живее, припознал единствено две от тях. Семейството живее в остаряла колиба край пазарджишкото село Левски. „ В дома нямам това изискване, което на нея й би трябвало ”, добавя още тя.

От предходната година, когато лекарите сложили на детето диагнозата кардиомиопатия, трябвало непрестанно да вървят по лечебни заведения, тъй като положението й се влошило.

„ Също имам още три възпитаници. Не мога да ги изоставя сега сами, бащата е на работа. Не мога да ги изоставя и да отида в болничното заведение. И би трябвало детето да бъде при лекари в сигурни ръце. Аз това започнах това да оставя детето. Защото аз нямам разбиране нещо като стане, не знам какво да направя. Детето ми може да си отиде в ръцете ми. Аз това няма да мога да го преживея ”, споделя Щерева.

Майката, която е безработна, не крие, че има и финансов претекст за решението й.  „ Тя получава 350 лв. пенсия. Аз защо да ги дам - дали за храна, дали за медикаменти, единствено за медикаментите й не стигат ”, показва още тя.

Според кмета на селото фамилията не е кандидатствало за обществени помощи. 7-годишното дете, което е в болничното заведение, даже не е записано на учебно заведение. Засега майката отхвърля да подпише декларация момиченцето да отиде в приемно семейство. Социалните ще го настанят в Кризисен център.  „ С непрекъсната здравна грижа, т.е да продължи лечението в този център, където заявява, че ще посещава детето ”, уточни Надя Танева - шеф на Дирекция “Социално подкрепяне “- Пловдив.

Според лекуващия доктор единственият късмет детето да бъде избавено е трансплантацията. Включено е в листата на чакащите. „ Аз желая да ме чуе целият свят. Искам да се откри донор за моето дете, с цел да може да си я прибирам. Не знам другите какво приказват и какво вършат, за децата ми съм си добра майка ”, сподели още майката на изоставеното дете.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР