Кадър: БТВШефът на АПИ инж. Светослав Глосов разкри току що

...
Кадър: БТВШефът на АПИ инж. Светослав Глосов разкри току що
Коментари Харесай

Инж. Глосов разкри възможна ли е далавера с отпуснатите от държавата милиони за АМ „Хемус” и кога ще е готова АМ „Струма”

Кадър: БТВ

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов разкри одеве в „ Тази заран ” има ли заплаха да се стигне до спекулация с отпуснатите от държавния бюджет милиони за ремонта на Автомагистрала „ Хемус ” и по кое време ще е подготвена в цялостния си тип Автомагистрала „ Струма ”.

Ето какво съобщи Глосов по БТВ:

„ До 2023 година ще е подготвена цялата права на „ Струма ” с сектора до Кресненското дефиле. До 2022 година ще приключим и сектора след Симитли, интензивно се работи по главното трасе, както и по създаване на тунела на Железница. Там обаче има обжалване в съда и чакаме той да се произнесе. Ако е в наша изгода, би трябвало да поканим класиралия се преди всичко, в случай че той се откаже, втория. При друго решение на съда тунелът ще се построи от „ Джи Пи груп ”, в случай че не потвърдят, че се отхвърлят документално, тъй като до този миг няма евентуален отвод от тях.

Що се отнася до парите за Автомагистрала „ Хемус ”, няма подозрение в прозрачността за изразходването им. Ремонтът е предоставен на държавна компания, която предстои на одит. Има и целева сметка, в която са средствата, тъй че не могат да бъдат изхарчени за друго и не се заобикаля Закона за публичните поръчки. Парите ще стоят в сметката до довеждане докрай на сектора и ще се усвояват по време на самото създаване. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР