Кадър: БНТНе създаваме нов закон. Уреждаме в Закона за здравето

...
Кадър: БНТНе създаваме нов закон. Уреждаме в Закона за здравето
Коментари Харесай

Анна Александрова, ГЕРБ: Всички в света продължават да ни дават за пример

Кадър: Българска национална телевизия

Не сътворяваме нов закон. Уреждаме в Закона за здравето всички хипотези, при които здравният министър може да вкара епидемиологична конюнктура. В никакъв случай не са лимитирани и нарушени правата на българските жители. Мерките, които остават, са единствено и само в интерес на жителите.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Анна Александрова, която разяснява признатите през днешния ден на първо четене промени в Закона за здравето, с които се заменят ограниченията от изключителното състояние. " Целият свят се намира в изключителна обстановка. България е за образец с това, което държавното управление направи през последните 2 месеца. Надявам се в идващите месеци да не се постанова да вършим нови промени и да не се връща изключителното състояние. 

Различното в признатите през днешния ден промени и Закона за изключителното състояние е, че има поетапно разхлабване на ограниченията. Правителството ще може да взима решения в съответния миг ", разгласи Александрова, написа Novini.bg.

" За мен текстовете, препоръчани от правитлството, не са противоконституционни.

Най-важното в измененията, които приехме, е да се спасят здравето и живота на хората.

Епидемията е злополучие. Ако специалистите преценяват, че би трябвало да се направи отпратка към Закона за бедствията - ние ще го създадем. С признатите промени се дава цялостна опция министърът на опазването на здравето да бъде следен и Народното събрание да бъде осведомено непрекъснато ", безапелационна бе тя. 

" Социалните и икономическите ограничения се удължават с 2 месеца. Правителството и сега работи за още стопански ограничения, които подкрепят бизнеса и хората.

Не бързаме със законите, а работим в изключителна обстановка. Мисля, че се справихме доста добре със Закона за изключителното състояние и признатите през днешния ден промени. Факт е, че всички в света не престават да ни дават за образец ", приключи Анна Александрова.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР