Кадър: БНТДемократите в Камарата на представителите на САЩ отново настояват

...
Кадър: БНТДемократите в Камарата на представителите на САЩ отново настояват
Коментари Харесай

Демократите в конгреса отново искат данъчните декларации на Тръмп

Кадър: Българска национална телевизия

Демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати още веднъж упорстват за данъчните заявления на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това заяви във вторник Ройтерс, базирайки се на материали от съда на столичния окръг Колумбия, написа News.bg.

Те показват, че комисията по контрол и държавна промяна в края на февруари тази година още веднъж е изпратила призовка до американското поделение на основаната във Франция компания Mazars с искане за данъчни заявления и финансови доклади на Тръмп за няколко години.

Демократите показват, че се нуждаят от информация за данъчните облекчения на Тръмп, с цел да ревизират спекулациите, че някогашният американски водач е имал финансови връзки с непознати компании, което от своя страна може да докара до спор на ползи. Ако тези страхове бъдат доказани, законодателите чакат да разработят правила, които да предотвратят появяването на сходни обстановки в бъдеще.

По-рано информация за данъчните облекчения на Тръмп и неговата компания Trump Organization за осем години беше предоставена на прокурора на окръг Ню Йорк Сайръс Ванс. Той проверява ролята, която Тръмп е играл при заплащането на пари за безмълвие на дами, които настояват, че са имали полови връзки с него в предишното, както и вероятни нарушавания в данъчната и банковата сфера. Според американското законодателство тези материали не могат да бъдат оповестени в общественото пространство.

Политическите съперници на Тръмп упорстват Тръмп да разгласява данъчни заявления от президентската конкуренция през 2016 година Републиканецът отхвърля да направи това под разнообразни предлози. По-конкретно той твърди, че притежаваните от него компании се одитират от регулаторните органи. Според Тръмп в тази връзка е нежелателно да се разгласява информация за данъчните облекчения.

Ню Йорк Таймс през септември 2020 година твърди, че нейните публицисти са чели данъчните заявления на Тръмп повече от 20 години. Твърди се, че от тях следва, че през 2016 и 2017 година той е платил налог върху приходите на обща стойност единствено Щатски долар 1,5 хиляди Тръмп съобщи, че тези изказвания не са правилни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР