кадър: БНТБългария няма да участва на Европейското първенство, след като

...
кадър: БНТБългария няма да участва на Европейското първенство, след като
Коментари Харесай

Всичко свърши: Унгария ни изхвърли от Европейското първенство

кадър: Българска национална телевизия

България няма да взе участие на Европейското състезание, откакто загуби полуфиналния плейоф с Унгария с 1:3. На Националния стадион „ Васил Левски “ лъвовете играха мощно, само че позволиха няколко неточности, които бяха осъдени от унгарците, които осъществиха всичките си благоприятни условия.

Срещата стартира неприятно за отбора на Георги Дерменджиев. Още в 17-та минута централният бранителят на гостите Вили Орбан се разписа с шанс след центриране от корнер. Поне двама бранители на България обаче не се намесиха добре. Нашите дадоха отговор незабавно с рисков изстрел на Тодор Неделев, отразен от вратаря на Унгария Петер Гулаши. До почивката положителни благоприятни условия за гол имаха още Галин Иванов, Краев и още веднъж Неделев, само че Гулаши избави. Ударът на Краев беше с пета, този на Неделев – с глава.

Втората част стартира по доста противен метод за България. Золт Калмар повиши на 2:0 със мощен изстрел от свободен удар, като виновност за попадението носи и Краев, който подскочи и се обърна с тил, въпреки че беше в стената. Няколко минути по-късно лъвовете получиха дузпа за нарушаване против Краев. След консултация с ВАР обаче реферът Шимон Марчиняк извади нарушаването на границата на наказателното поле.

В идващите минути запасите Георги Йомов и Кирил Десподов също имаха искания за дузпи. Марчиняк обче ги подмина с право. В 75-та минута резервата Неманя Николич постави точка на разногласието с трети гол за Унгария. Той засече центриране отляво и наказа безобразната класификация на българските бранители.

Минута преди края на постоянното време Йомов означи за България след добра асистенция на Исмаил Иса. Така той означи с гол дебюта си.

Унгария ще одобри Исландия в Будапеща в пряк конфликт за място на Европейското състезание. В другия полуфинален плейоф довечера Исландия победи Румъния с 2:1.



flashnews.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР