Качеството на хотелиерските услуги в България се подобрява, сочат резултатите

...
Качеството на хотелиерските услуги в България се подобрява, сочат резултатите
Коментари Харесай

Качеството на хотелските услуги у нас се подобрява

Качеството на хотелиерските услуги в България се усъвършенства, сочат резултатите от проучване на Хотелския конгрес за 2023-а - първата година без пандемични ограничавания.

Изследването включва интервал от една година и в него са включени общо над 1200 хотела от цяла България, които разполагат с 20 и повече стаи и категоризация три, четири и пет звезди. Целта е да бъдат оценени обективно всички хотели в страната и по-късно да бъдат разпространявани тези, които дават потребителско преживяване на най-високо равнище - сподели Георги Дучев, шеф на Хотелския конгрес.

В края на предходната година Хотелският конгрес сътвори първия у нас показател - " Хотскор ", който посредством алоритми пресмята качеството при всеки обособен хотел. През тази година са събрани и оценени над 500 000 потребителски оценки.

Изследваните хотели разполагат с потенциал от общо 110 000 стаи. Около половината от всички са морски, една четвърт са градски, а с по към десетпроцентен дял са планинските, СПА и други ваканционни, в които влизат хотели наоколо до естествени и исторически забележителности. Анализът сочи, че общият брой потребителски оценки през 2023 година нараства с към 15% по отношение на 2022, сподели още Георги Дучев.

" След 19 януари ние ще обявим и показателя за всички хотели в България. Всеки ще може да ревизира кой хотел какъв показател на потребителско задоволство има. Тази информация ще бъде налична гратис за всички на уеб страницата Besthotels.bg ", заключи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР