Кабинетът започва подготовката за организация на изборите за общински съветници

...
Кабинетът започва подготовката за организация на изборите за общински съветници
Коментари Харесай

Кабинетът започва подготовка за местните избори

Кабинетът стартира подготовката за организация на изборите за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 29 октомври т.г. Днес държавното управление разпредели дилемите и отговорностите сред министерствата, свързани с провеждането на локалния избор – на вътрешните работи, на финансите, на районното развиване и благоустройството, на правораздаването и на електронното ръководство. През идващите два месеца всяко от посочените ведомства би трябвало да извърши характерни действия, съгласувани с Централната изборна комисия.

„ Наред с опазването на публичния ред, битката с противозаконния трафик на мигранти, битката с производството и разпространяването на опиати и обезпечаването на сигурността по пътищата Министерство на вътрешните работи ще поеме и редица нови задания, които би трябвало да извърши качествено и в период. Затова е значимо екипът в Министерство на вътрешните работи да работи в синхрон “, разяснява министър-председателят акад. Николай Денков. 

Той заяви, че в сходство с устройствения устав на Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов към този момент е изпратил до президента стимулирано предложение да издаде декрет за преустановяване на пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. След привършване на съгласувателната процедура тематиката ще бъде включена в дневния ред на съвещание на държавното управление, което ще вземе съответното решение. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР