Кабинетът одобри отпускането на допълнителни 38 млн. лв. за мярката

...
Кабинетът одобри отпускането на допълнителни 38 млн. лв. за мярката
Коментари Харесай

Радост за шофьорите! Отстъпката от 25 ст. продължава, вижте ...

Кабинетът утвърди отпущането на спомагателни 38 млн. лева за мярката за компенсиране на цените на бензина и дизела за частни леки коли, заяви Министерският съвет. 

Със свое разпореждане държавното управление утвърди изменение и допълнение на Постановление на Министерски съвет № 205 от 2022 година за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година в размер на 38 000 000 лв., гласи известието. 

С спомагателните средства ще бъде обезпечена непрекъсваемост на осъществяването на програмата за погашение на обезщетенията на физическите лица, крайни консуматори на моторни горива, по мярката на държавното управление за 0,25 лева отплата за литър гориво при зареждане на бензиностанция. Съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, администрирането на компенсацията се прави от Националната организация за приходите в период до 31 декември 2022 година в това число, оповестиха от Министерски съвет.

За отстъпката до момента бяха отпуснати 150 млн. лева, които са на изчерпване. Според последните данни на МФ към 10 ноември бяха изхарчени 130 млн. лева, а скоростта, с която се усвояват тези средства е към 1 млн. лева дневно. Без спомагателните средства парите щяха да свършват към 5 декември. С отпущането на  тези 38 млн. лева мярката ще е най-малко до Нова година, а е допустимо и по-късно. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР