Журналистът Мартин Карбовски се отказа от номинацията на Има такъв

...
Журналистът Мартин Карбовски се отказа от номинацията на Има такъв
Коментари Харесай

Мартин Карбовски се отказа от номинацията за СЕМ |

Журналистът Мартин Карбовски се отхвърли от номинацията на " ИТН " за член на Съвета за електронни медии, като разгласи, че няма да става служител.

Във Facebook  тази заран написа, че " човек би трябвало да е свободен ", както и че цялостен живот прави, каквото си желае - основава сси врагове с власт, а в този момент му се предлага работа: 

" С това видео ви приканвам да ни съпътствате там, където се прави същинска работа и където някой ден няма да има Съвети.
Съветите имат желание да обслужват политическата класа, както и преди - да не се занимават с проблемите на публицистите и ще вкарват все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което би трябвало да избегна. Там смяната е невъзможна.
Благодаря на всички сътрудници за поддръжката и не-подкрепата. Благодаря и за подигравките.
Тенденцията свободата да бъде закононарушение би трябвало да се приключи.
Ще се борим за това ".

Във видео журналистът споделя, че " след година безмълвие, телефонът му се е стопил от звънене на сътрудници. Така че трябва  да реша. Не, няма да ставам служител. Имаме екип, който желае да прави друго. Съжалявам, в случай че сте си изгубили времето в тази принуда ".

Той добавя, че " опитът е станал прекрасен ", както и че разгласява биографията си: " За мен е доста значимо да кажа на Тошко и Слави, че няма да го създадем това. Това наподобява на едно пенсионирани "



провежда митинг под надпис " Спрете гаврата с медиите! " този петък от 18:30 ч. на площад Народно заседание. Причината е номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвет за електронни медии от " ИТН ".

През 2022 изтичат мандатите на София Владимирова и Розита Еленова от парламентарната квота, както и на Бетина Жотева от президентската квота.

В момента тече процедура по желание на двамата членове от парламентарната квота.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР